suicideAz biztos! Vissza is tettem a HD 2600 at, mivel néha játszom is vistán! (nem kell megijedni dobozos reredeti 75 ropis szoftver)! Maj legfeljebb, csereberélem a vgakat, amikor rendszert váltok!:P Ha lennél oly kedves belinkelnéd nekem azt a leírást, ha nem az sem baj de mégis megkönnyítenéd a dolgomat! ÜDV!
Kubuntu és a fagyások
Mielött még meggyűlölne valaki, gyorsan hozzátenném, kerek egy évig gyüjtöttem a Vistára!(csalódtam de ez egy másik story)
sebestyen1: http://ubuntu.hu/forum/ati-driver-linux-ala 2: http://ubuntu.hu/search/node/ati+driver 3: http://ubuntu.hu/forum/compizfusion-be%C3%BCzemel%C3%A9se-ati-k%C3%A1rty%C3%A1n stb... Talán a harmadik a legjobb! Én nem vagyok megijedve:-D Ennyi pénzt kiadni egy win-ért?! Hát meg is érdemled:-D Hamarabb kellett volna erre járnod, most mennyivel gazdagabb lennél:-D
suicideköszi szerintem ujra teszem a kubuntut kicsit szétbarmoltam, aztán megcsinálom amit írtál! feltettem sh driver.run al, majd bekapcsoltam az efekteket, és azóta villog minden és semmit nem tudok vele kezdeni! Na sebaj ujrapakolom, már megszoktam! Vista 2 hetente kerül újra fel, és ne higgyétek hogy 18+ os tartalmu honlapokat nézegetek! Egyszerüen széthal! Lehet Uuuuser eror?:D
sebestyenMég hozzá teszem lehet egyszerübb lenne az Ubuntut elfogadni mégis, hisz az alatt nem volt ilyensfajta problémám! NEM IS OLYAN ROSSZ!
sebestyenidővel majd megtanulod hogy nem kell mindíg újra húzni mifelénk a rendszert. Bár anno én is így kezdtem, belátom kezdőként talán egyszerűbb is! Vista-ról pedig több szó ne is essék! Nem nagyon szoktunk itt szidni, kritizálni a másikat. Ki-ki használjon ami tetszik neki. Mi "ezt" haszáljuk, és mostmár te is:-)
Na kicsit olvasgattam és vissza tudtam állítani alapba, szóval nem kellett újrahúzni, csak vissza kellett helyezni az eredeti xorgot, amit én szerencsére isten tudja mi okból, de lementettem:) Most pedig az a nagy helyzet állt elő, hogy ez a rész nekem nincs az xorgomban, hiába engedélyeztem a grafikus hardvert! Section "Extensions" Option "Composite" "0" EndSection ez hiányzik!
suicide"(nem kell megijedni dobozos reredeti 75 ropis szoftver" Hű ha most lenne 75 ropim, akkor másra fordítanám, pl: inkább hardvert fejlesztenék stb.; de ilyen szoftverre nem költenék az biztos, ha meg kiakarom próbálni mert, játszadozni akarok vele akkor meg le lehet szedni a próbaverzíót a microsoft oldaláról ingyen, ezt tettem a Windows Server 2008-al is. Most van fennt 64 bites Win Xp csak azon gondolkozom, hogyan cseréljemm azt is le Kubira, mert több partició van azon a vinyón és NTFS fájlrenszerben azokon meg rengeteg cucc. Én inkább a KDE 3.5.9-rs verziót javaslom régebbi de bevált, az új még nagyon új nincs kiforrva teljesen, ugyanis lehetetlenség ennyi konfigon kipróbálni egy szoftvert, minden gép más hiába ugyanazok a hardvertípusok nincs két egyforma videókari ahogy nincs két egyforma ember sem, hiába ikrek. Jó de mit csinálsz vele, hogy kéthetente újra kell rakni?
Windows NTSemmit! Netezgetek, barangolok!Amugy hálózatban vannak a gépeink, és hát lehet nem én tehetek róla hanem valaki más a családban:D Mondjuk apámból kinézem! Neki vagy 30 percet tölt az xp! Nade döntöttem! Inkább jólesz nekem a gnome nem érdekel, csak működjön! És amúgy is! Ha még a win nagyon biztonságos is lenne(volt amikor még kis modemmel toltam) akkor is pénzbe kerűl a Linux meg ingyen van, és sokkal több szolgáltatást nyújt mint a windows! Eleve benne van alapból minden amiért a windows ban fizetni kellene! Ofice stb. Bár nem olyan csicsás mindt az Ms office 2007, de nem is számít! Az csak parasztvakítás! Funkcionalitásban ugyanott van!
sebestyen"biztonságos is lenne(volt amikor még kis modemmel toltam) akkor is pénzbe kerűl a Linux meg ingyen van, és sokkal több szolgáltatást nyújt mint a windows! Eleve benne van alapból minden amiért a windows ban fizetni kellene! Ofice stb. Bár nem olyan csicsás mindt az Ms office 2007, de nem is számít! Az csak parasztvakítás! Funkcionalitásban ugyanott van!" Hát ez az, és még vírus sincs rá. Én is ezekért tértem át rá. Apukádnak is mutasd meg az Ubis gépedet és Ő is térjen át, mert tényleg minden van benne és most a Hardy-ból a KDE 3.5.9-es asztali környezettel tettem fel és nincs se fagyás csak gyors működés, még a nem is gyorsabb mint Win alatt. Alaptelepítést végzel és már minden benne van ami kell, még a kodekeket is lehúzta amikor csak egy MP3 fájlt akartam megnyitni, de utána már filmet is néztem rajta, egybe leszedte az összeset, sőt a vadiúj panasonic merevlemezes kamerámmal készített filmet is lejátszotta. Csak most a 64 bites Wint kell lecserélnem csak rengeteg cucc van rajta, külön vinyón van a Kubi. Sajna a Windows egy idő múlva belassul a Linux és a belőle készített különböző disztrók teljesen más felépítésű oprendszerek mind a Win mind felépítésben mind hierarchiában mind működésben, a Winben hízik a regisztrációs adatbázis progik telepítése törlése sem tesz jót neki, gyüjti a cookikat és stb egy-egy takarítás alkalmával rengeteg mindent takarít ki az erre alkalmas progik. Ja jut eszembe Adaware-t használtok? a free ingyenes. és a lemeztöredezetségmentesítés bájos kis unalmas időpocsékoló elfoglaltságról nem beszéltünk, töredezetsségmentesíteni viszont tilos, ha vírusgyanús a gép.
Windows NTMár tépem is lefelé! Ma ráérek nagyon! De holnap megyek telket nézni szóval éjfélkor max lekell feküdnöm! Download Kubuntu 8.04 (Hardy) ezt szedem le! remélem ez az! Amugy neked mennyi idő a Kubuntu telepítés? nekem kb 10-15 perc max!:) Nagyon jó, és lehet közben netezni is:)
Ad aware, avast, és társai mind fennvannak! mondjuk láttam én mér olyat is, hogy egyszerüen csak ment a pc semmi net csak játékok, szövegszerkeztés, és egy idő muzlva iszonyatosan lassu lett a gép!
sebestyenÉn telepíteni csak alternate CD/DVD szoktam kicsit több időt vesz igénybe de biztosabb, a live-t csak live módban szoktam futattni. Ha DVD töltöttél le akkor ki lehet választani a karakteres telepítési módot, egyébként nem sokkal több, de nem néztem.
Nos visszatértem! Kiprobáltam a kubuntu 3x Kde-t, de ugyanazt játszotta el! Lemondtam a grafikai gyorsításról addig amíg nincs nvidia vga-m. Most tervezem egy begyüjtését egy E8200 as proci mellett! Egy 9800 GX2 ről lenne szó! Az lenne a kérdésem, hogy ez kompatibilis e a linuxal, és nem lesznek e vele gondok! Az nvidia 6200Le 64 az kompatibilis volt, de vajon ez is az lesz?