Heló! Régóta olvasótok vagyok, de csak most szántam rá magamat a regisztrációra! Lenne is egy problémám és hát remélem találunk rá választ! Van nekem egy Pc-m ugyebár, azon pedig egy kubuntu Linux, KDE4 el! és van is egy kis gond! Amikor ugyanis ki szeretnék jelentkezni megfagy a rendszer! De csak akkor ha a grafikus efektek bevannak kapcsolva! Lehetne e valahogy ezen változtatni hogy a graf efektek is megmaradjanak, és nekelljen minden kijelentkezésnél lekapcsolni majd pedig be kézzel!? A másik, hogy mikor csomagot telepít, és netezem közben, akkor van hogy megfagy csak úgy az egész rendszer billentyű stb. ez mitől lehet? lehet ez is a grafikus kártyától, drivertől? megadom a Pc-m pontos paramétereit! Giga Ds3 lapka Dual core E2160 2x 1 gb ddr2 A-data 800mhz ram HD 2600 Xt vga Hitachi sata 2 160 gb vinchester és Lg ide dvd író! Remélem tudtok valami okosat mondani! A Kubuntu sokkal komolyabbnak tünik a gnome nál. Nekem valahogy nem nyerte el a tetszésemet, túl gyerekesek az ikonok, a színek nem sugalnak komolyságot, túl erős nekem az a barnás szín a gnome tul gagyi(szubjektív vélemény)! de ha nincs más választás, akkor mégis ubuntut fogok használni! ÜDV, és örülök hogy én is csatlakozhattam!

Pontosítanék! Akkor csinálja ezt, ha engedélyezve van a grafikus meghalytó! Nem ha a graf efektek bevannak lőve! Megpróbálom egy 6200 as Nvidia val hátha azt jobban megeszi. továbbra is várom a válaszaitokat!

"A Kubuntu sokkal komolyabbnak tünik a gnome nál. Nekem valahogy nem nyerte el a tetszésemet..." Ez a magánvélemény kategória, ahogy Te is írod: szubjektív vélemény. Úgy vélem nem kell minősíteni! Itt békében megélnek egymás mellett az Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu,... felhasználók és ismerők, mindenkinek van valami hitvallása, ha nem is biztos, hogy kifejti... Egyébként üdvözlet a klubban ;-) _______ warp ui.: ha egyértelmű az összefüggés a grafikus effektek megléte és a fagyások között, akkor megadtad a választ magadnak illetve próbálj a Google-n keresni hasonló esetet.

warpKöszönöm szépen! Nem sértésnek szántam ahogy írtam szubjektív vélemény!:) Amúgy most tettem be 6200 Le 64 mb Nvidia terméket, és érdekes evvel jól megy! Csak iszonyat lassúak az effektek, a kártya kis memóriájából kofolyólag! De mit ad isten kijelentkezik rendesen, és gyorsabban is zárja az x et! Lehet ez még mindig a drága Ati driverei miatt van! Suse linux alá pl nem is tudtam feltenni a drivert, meg kép sem volt! Sóval lehet driver, de lehet segítene egy egyszerü xorg config is, csak az a baj, hogy ennyire nem értek hozzá! De mind egy! ÜDV!

sebestyenNem is volt pejoratív szándékú... :-) Az ATI kártyákról valóban regényfolyamot találsz itt a fórumon belül is... Az Nvidia-król sokkal jobb az összkép, de ezt nézd meg magad: a jobb felső sarokban a keresés címszó alatt írd be ATI, majd Nvidia... ;-) _______ warp

sebestyenVan itt több topik is arról hogyan lehet kell, célszerű ati drivert telepíteni. Talán egy próbát megérne? Az még is csak többet nyújtana mint a 64m . Mármint vizuális élményben!

suicideAz biztos! Vissza is tettem a HD 2600 at, mivel néha játszom is vistán! (nem kell megijedni dobozos reredeti 75 ropis szoftver)! Maj legfeljebb, csereberélem a vgakat, amikor rendszert váltok!:P Ha lennél oly kedves belinkelnéd nekem azt a leírást, ha nem az sem baj de mégis megkönnyítenéd a dolgomat! ÜDV!

Mielött még meggyűlölne valaki, gyorsan hozzátenném, kerek egy évig gyüjtöttem a Vistára!(csalódtam de ez egy másik story)

sebestyen1: http://ubuntu.hu/forum/ati-driver-linux-ala 2: http://ubuntu.hu/search/node/ati+driver 3: http://ubuntu.hu/forum/compizfusion-be%C3%BCzemel%C3%A9se-ati-k%C3%A1rty%C3%A1n stb... Talán a harmadik a legjobb! Én nem vagyok megijedve:-D Ennyi pénzt kiadni egy win-ért?! Hát meg is érdemled:-D Hamarabb kellett volna erre járnod, most mennyivel gazdagabb lennél:-D

suicideköszi szerintem ujra teszem a kubuntut kicsit szétbarmoltam, aztán megcsinálom amit írtál! feltettem sh driver.run al, majd bekapcsoltam az efekteket, és azóta villog minden és semmit nem tudok vele kezdeni! Na sebaj ujrapakolom, már megszoktam! Vista 2 hetente kerül újra fel, és ne higgyétek hogy 18+ os tartalmu honlapokat nézegetek! Egyszerüen széthal! Lehet Uuuuser eror?:D

sebestyenMég hozzá teszem lehet egyszerübb lenne az Ubuntut elfogadni mégis, hisz az alatt nem volt ilyensfajta problémám! NEM IS OLYAN ROSSZ!

sebestyenidővel majd megtanulod hogy nem kell mindíg újra húzni mifelénk a rendszert. Bár anno én is így kezdtem, belátom kezdőként talán egyszerűbb is! Vista-ról pedig több szó ne is essék! Nem nagyon szoktunk itt szidni, kritizálni a másikat. Ki-ki használjon ami tetszik neki. Mi "ezt" haszáljuk, és mostmár te is:-)

Na kicsit olvasgattam és vissza tudtam állítani alapba, szóval nem kellett újrahúzni, csak vissza kellett helyezni az eredeti xorgot, amit én szerencsére isten tudja mi okból, de lementettem:) Most pedig az a nagy helyzet állt elő, hogy ez a rész nekem nincs az xorgomban, hiába engedélyeztem a grafikus hardvert! Section "Extensions" Option "Composite" "0" EndSection ez hiányzik!

suicide"(nem kell megijedni dobozos reredeti 75 ropis szoftver" Hű ha most lenne 75 ropim, akkor másra fordítanám, pl: inkább hardvert fejlesztenék stb.; de ilyen szoftverre nem költenék az biztos, ha meg kiakarom próbálni mert, játszadozni akarok vele akkor meg le lehet szedni a próbaverzíót a microsoft oldaláról ingyen, ezt tettem a Windows Server 2008-al is. Most van fennt 64 bites Win Xp csak azon gondolkozom, hogyan cseréljemm azt is le Kubira, mert több partició van azon a vinyón és NTFS fájlrenszerben azokon meg rengeteg cucc. Én inkább a KDE 3.5.9-rs verziót javaslom régebbi de bevált, az új még nagyon új nincs kiforrva teljesen, ugyanis lehetetlenség ennyi konfigon kipróbálni egy szoftvert, minden gép más hiába ugyanazok a hardvertípusok nincs két egyforma videókari ahogy nincs két egyforma ember sem, hiába ikrek. Jó de mit csinálsz vele, hogy kéthetente újra kell rakni?

Windows NTSemmit! Netezgetek, barangolok!Amugy hálózatban vannak a gépeink, és hát lehet nem én tehetek róla hanem valaki más a családban:D Mondjuk apámból kinézem! Neki vagy 30 percet tölt az xp! Nade döntöttem! Inkább jólesz nekem a gnome nem érdekel, csak működjön! És amúgy is! Ha még a win nagyon biztonságos is lenne(volt amikor még kis modemmel toltam) akkor is pénzbe kerűl a Linux meg ingyen van, és sokkal több szolgáltatást nyújt mint a windows! Eleve benne van alapból minden amiért a windows ban fizetni kellene! Ofice stb. Bár nem olyan csicsás mindt az Ms office 2007, de nem is számít! Az csak parasztvakítás! Funkcionalitásban ugyanott van!

sebestyen"biztonságos is lenne(volt amikor még kis modemmel toltam) akkor is pénzbe kerűl a Linux meg ingyen van, és sokkal több szolgáltatást nyújt mint a windows! Eleve benne van alapból minden amiért a windows ban fizetni kellene! Ofice stb. Bár nem olyan csicsás mindt az Ms office 2007, de nem is számít! Az csak parasztvakítás! Funkcionalitásban ugyanott van!" Hát ez az, és még vírus sincs rá. Én is ezekért tértem át rá. Apukádnak is mutasd meg az Ubis gépedet és Ő is térjen át, mert tényleg minden van benne és most a Hardy-ból a KDE 3.5.9-es asztali környezettel tettem fel és nincs se fagyás csak gyors működés, még a nem is gyorsabb mint Win alatt. Alaptelepítést végzel és már minden benne van ami kell, még a kodekeket is lehúzta amikor csak egy MP3 fájlt akartam megnyitni, de utána már filmet is néztem rajta, egybe leszedte az összeset, sőt a vadiúj panasonic merevlemezes kamerámmal készített filmet is lejátszotta. Csak most a 64 bites Wint kell lecserélnem csak rengeteg cucc van rajta, külön vinyón van a Kubi. Sajna a Windows egy idő múlva belassul a Linux és a belőle készített különböző disztrók teljesen más felépítésű oprendszerek mind a Win mind felépítésben mind hierarchiában mind működésben, a Winben hízik a regisztrációs adatbázis progik telepítése törlése sem tesz jót neki, gyüjti a cookikat és stb egy-egy takarítás alkalmával rengeteg mindent takarít ki az erre alkalmas progik. Ja jut eszembe Adaware-t használtok? a free ingyenes. és a lemeztöredezetségmentesítés bájos kis unalmas időpocsékoló elfoglaltságról nem beszéltünk, töredezetsségmentesíteni viszont tilos, ha vírusgyanús a gép.

Windows NTMár tépem is lefelé! Ma ráérek nagyon! De holnap megyek telket nézni szóval éjfélkor max lekell feküdnöm! Download Kubuntu 8.04 (Hardy) ezt szedem le! remélem ez az! Amugy neked mennyi idő a Kubuntu telepítés? nekem kb 10-15 perc max!:) Nagyon jó, és lehet közben netezni is:)

Ad aware, avast, és társai mind fennvannak! mondjuk láttam én mér olyat is, hogy egyszerüen csak ment a pc semmi net csak játékok, szövegszerkeztés, és egy idő muzlva iszonyatosan lassu lett a gép!

sebestyenÉn telepíteni csak alternate CD/DVD szoktam kicsit több időt vesz igénybe de biztosabb, a live-t csak live módban szoktam futattni. Ha DVD töltöttél le akkor ki lehet választani a karakteres telepítési módot, egyébként nem sokkal több, de nem néztem.