Az alap munkarendszerem, a Xubuntu 12.04 LTS. 32bit. Ket eve hasznalom nagy megelegedettsegemre. :-) A notebookom nem egy erogep, de a xubi szepen hasit rajta, a napi dolgaimnak maximalisan megfelel. Net, irodai alkalmazasok, letoltes, filmnezes, nyomtatas... stb.
A gepem....
Notebook: Packard Bell Dot S2 (dot Series)
Processor: Intel Atom N450
RAM: 2GB
HDD: 500GB
Graphics Adapter: Intel Graphics Media Accelerator (GMA) 3150
Display: 10.1 inch, 10:6, 1024x600 pixels, glossy: yes
Mivel szeretek a linux-al mokolni, ezert folyamatosan probalgatom az ujabb verziokat es a kulonbozo asztali kornyezeteket egy elkulonitett particion.
Mondanom sem kell, hogy a Unity csak docogott egy iyen kis gepen, szinte hasznalhatalan volt. Az Ubi 13.10 pedig egyszeruen tragikus sebessegben.
Egy hete felpakoltam az Ubuntu 14.04 (Trusty Tahr) Daily Build -t mert csiklandozott a Unity felulet. Ilyen kis kepernyos gepen nagyon helytakarekos kornyezet lehet.
HIHETETLEN MEGLEPETES ERT..!
A 14.04 hasit az en kis picikemen UNITY-val. :-) Effectek nagyresze bekapcsolva, par szoftwer pluszba telepitve, egy ket ubi gyorsitasi trukk beallitva innen a forumbol es batran kijelenthetem, hogy nem sokkal marad le a jol bevalt Xubuntumtol. :-) Gyors, stabil es szep.
Nem tudom mit csinaltak a fejlesztok, de az biztos, hogy nagy "Thanx" nekik.
Az en velemenyem szerint, minden idok eddigi legjobb Ubuntuja fog kijonni aprilisban.