Az Ubuntu 14.04 sok újítást hoz magával és sebesség terén is igencsak fejlődött a rendszer, az előzetes tesztek szerint. Azonban végre bekerülnek olyan kényelmi funkciók, amik a konkurens rendszereken már élből megtalálhatók voltak. A 7 legfontosabb újításnak hála, a rendszer a kezdők számára is SOKKAL felhasználó baráttá válik. Őszintén szólva érdekel, hogy mikor fogják a LINUX alapú rendszerek egy az egyben lesöpörni a Windows-t vagy a Mac-t. Próbálkozások már ugye vannak, mint a VALVE - SteamOS , amit az Nvidia és az Ati is elkezdett Driveres-en "hivatalosan" támogatni..... Egy kb 6 órája feltett Portal2 Test szerint a rendszer egész jó... https://www.youtube.com/watch?v=wcaDPwpxBIw Addig is itt egy cikk, azok számára akik még nem sokat tudnak az új rendszerről: http://ubuntu.hu/node/37435

„érdekel, hogy mikor fogják a LINUX alapú rendszerek egy az egyben lesöpörni a Windows-t vagy a Mac-t.” Reálisan? Soha. Náluk sem áll meg az idő és a fejlődés.

"Őszintén szólva érdekel, hogy mikor fogják a LINUX alapú rendszerek egy az egyben lesöpörni a Windows-t vagy a Mac-t." Soha. Mondd, hogy én mondtam. "Azonban végre bekerülnek olyan kényelmi funkciók, amik a konkurens rendszereken már élből megtalálhatók voltak." Hogyan körözné le, ha csak késve követi? "amit az Nvidia és az Ati is elkezdett Driveres-en "hivatalosan" támogatni....." Valamit elnéztél. Az Ati nem támogat már semmit.

Már miért kéne lesöpörnie? Egyébként a fokozás jele a bb és nem a CAPS LOCK, bár jelen esetben az sem lenne helyes. :)

Lesöpörni nem is, Windows-t helyettesíteni képes lenne ha a játékok 90% gond nélkül futna, amelyre szépen lassan sor is kerül, a Mac-et soha nem fogja senki lekörözni, a Mac alapvetően nem funkcionalitásban jobb hanem elv alapján veszik 4x drágábban mint kellene, azok akik képesek annyit kiadni érte nem fognak ingyenes rendszert használni, valamint számos vezető program Mac-re van meg Windows mellet nem pedig Linuxra (pl.: Adobe programcsalád) az utóbbi nekem nem kevés problémát tud okozni, de elszánt vagyok és sokat sikerült is használhatóvá tennem wine-al :) Az utolsó linken azt írja, hogy nincs hozzáférésem.

Próbálgattam a 14.04-es Kubuntu-t. Feltűnt, hogy szép, hogy egész gyors meg az is, hogy kivettek belőle néhány funkciót, ami nekem kényelmes volt :/ meg, hogy egy csomó apróság nem működik benne, de ezek remélem, majd a hivatalos megjelenéskor már működni fognak. Én várom már nagyon, mert összességében tetszik, amit eddig láttam belőle. Windows-t, Mac-et szerintem sem söpri le a pályáról (legfeljebb a fan-ok szemében), de mindenképp üdvözlendő a fejlődése, már eddig is szép utat járt be.

Nem értem a felhajtást. Én mindig olyan desktopot építek, scriptelek és konfigurálok, ami gyors, kényelmes és felhasználóbarát :)

Szerintem a Win igazi ellenfele az elementary os Isis lesz majd.Lesöpörni nem fogja, de nem is ez a cél.A Mac egy külön világ, nem ellenfél.Főleg, hogy az USA-ban még egy munkanélküli is meg tudja venni.

"7 Újítás az érkező Ubuntu 14.04 -ben!" Melyek ezek? Konkrétum van? A Portal2 test nem érdekel. A másik linkhez meg nincs jogosultságom. Ö.

egy játékprogram tesztjéből a rendszer minőségére vonatkozó következtetést levonni elég merész dolog egy újításról sem írsz

faluJa, főleg, hogy a SteamOS-nek köze sincs az ubuntuhoz.

nightwalkerAz elementary alapvetően ubuntu átvariálva, olyan mint a linux mint, szerintem ezek az alrendszerek egy-egy felhasználótípusnak vannak optimalizálva, aki már komolyabban foglalkozik a saját rendszerével az az alap ubuntu-ból képes kialakítani a saját magának megfelelő környezetet, ha azt vesszük, hogy az emberek tanulnak akkor előbb utóbb mindenki az alaprendszert fogja használni, betanításként meg az ilyen alrendszereket. :)

sömikeNos igen a kimaradt new feature-ök a cikk írójának: - A lock screen átalakul olyanná mint amilyen a bejelentkező képernyő - A dashbar-on az aktív programra kattintva lerakja "tálcára" (CCSM-el lehet beállítani) - Compiz visszakerült ideiglenesen ha minden igaz - Beállítható lesz, hogy a alkalmazás menüket hol akarod használni (fent a panelen, vagy az ablak címsorában) - HiDPI javítások főképp retina kijelzőkön javul a megjelenés - A Super+W résznél bekerül egy kereső - A daskbar ikonjait 16px-ig le lehet majd húzni - Az ablakok átméretezése live lesz, nem pedig késleltetett - Javul a felület megjelenése és elvileg a témákat is jobban kezeli majd

adamos42,,aki már komolyabban foglalkozik a saját rendszerével", az a Debiant, Fedorát, openSUSE-t, de még talán az Archot vagy Gentoot is be tuja állítani. Nem mondom, hogy rossz az Ubuntu, csak majdnem minden más jobb. :D (itt a unity szörnyűségre gondolok, a többi egészen jó)

RounnMondjuk én egészen megvagyok a Unity-vel, de volt időszakom amikor Gnome3-mat használtam :) Annyira nem vagyok elvetemült, hogy Debian-t használjak, próbáltam már korábban, csak szenvedés volt. A tapasztalatom az, hogy az ubuntu rendelkezik a legnagyobb támogatottsággal, bármi komolyabb hiba is fordult elő elég hamar rá lehet találni a megoldásokra valamint maga az alapfelület is eléggé kényelmes, amikor gyorsan működik (amihez eddig csak egy jó HDD-t kellet vennem)