Nem értem a felhajtást. Én mindig olyan desktopot építek, scriptelek és konfigurálok, ami gyors, kényelmes és felhasználóbarát :)

Szerintem a Win igazi ellenfele az elementary os Isis lesz majd.Lesöpörni nem fogja, de nem is ez a cél.A Mac egy külön világ, nem ellenfél.Főleg, hogy az USA-ban még egy munkanélküli is meg tudja venni.

"7 Újítás az érkező Ubuntu 14.04 -ben!" Melyek ezek? Konkrétum van? A Portal2 test nem érdekel. A másik linkhez meg nincs jogosultságom. Ö.

egy játékprogram tesztjéből a rendszer minőségére vonatkozó következtetést levonni elég merész dolog egy újításról sem írsz

faluJa, főleg, hogy a SteamOS-nek köze sincs az ubuntuhoz.

nightwalkerAz elementary alapvetően ubuntu átvariálva, olyan mint a linux mint, szerintem ezek az alrendszerek egy-egy felhasználótípusnak vannak optimalizálva, aki már komolyabban foglalkozik a saját rendszerével az az alap ubuntu-ból képes kialakítani a saját magának megfelelő környezetet, ha azt vesszük, hogy az emberek tanulnak akkor előbb utóbb mindenki az alaprendszert fogja használni, betanításként meg az ilyen alrendszereket. :)

sömikeNos igen a kimaradt new feature-ök a cikk írójának: - A lock screen átalakul olyanná mint amilyen a bejelentkező képernyő - A dashbar-on az aktív programra kattintva lerakja "tálcára" (CCSM-el lehet beállítani) - Compiz visszakerült ideiglenesen ha minden igaz - Beállítható lesz, hogy a alkalmazás menüket hol akarod használni (fent a panelen, vagy az ablak címsorában) - HiDPI javítások főképp retina kijelzőkön javul a megjelenés - A Super+W résznél bekerül egy kereső - A daskbar ikonjait 16px-ig le lehet majd húzni - Az ablakok átméretezése live lesz, nem pedig késleltetett - Javul a felület megjelenése és elvileg a témákat is jobban kezeli majd

adamos42,,aki már komolyabban foglalkozik a saját rendszerével", az a Debiant, Fedorát, openSUSE-t, de még talán az Archot vagy Gentoot is be tuja állítani. Nem mondom, hogy rossz az Ubuntu, csak majdnem minden más jobb. :D (itt a unity szörnyűségre gondolok, a többi egészen jó)

RounnMondjuk én egészen megvagyok a Unity-vel, de volt időszakom amikor Gnome3-mat használtam :) Annyira nem vagyok elvetemült, hogy Debian-t használjak, próbáltam már korábban, csak szenvedés volt. A tapasztalatom az, hogy az ubuntu rendelkezik a legnagyobb támogatottsággal, bármi komolyabb hiba is fordult elő elég hamar rá lehet találni a megoldásokra valamint maga az alapfelület is eléggé kényelmes, amikor gyorsan működik (amihez eddig csak egy jó HDD-t kellet vennem)

adamos42Az elementary os Isis nem egy egyszerű ubuntu variáns lesz.: http://www.omgubuntu.co.uk/2014/04/elementary-os-isis-video-demo-speed Hasonlít némileg az osx-re, csak sokkal szebb nála.Inkább úgy mondanám, kicsit merítve az osx-ből, a gnome-ból, az ubuntu stabil alapjára építve létrehozott oprendszer."A" linux desktop.

adamos42Először is hadd köszönjem meg, hogy témaindító helyett (aki azóta szerintem ide se bagózott) részletezted az "újításokat". (Elnézést ha az idézőjellel valakit megbántanék). Ezek közül egynek örülök igazán, egyet tartok érdemi fejlődésnek: - Javul a felület megjelenése és elvileg a témákat is jobban kezeli majd Bár ott van az az elvileg szócska ..... Szívem szerint jobban örültem volna példul ilyeneknek: - Jobb hardver kezelés, értem ezalatt a telepítéskori, és frissétés utáni szívások minimalizálását. - Ha már játékokról is szó van: Egér kezelési és beállítási lehetőségek bővítése. - a korábban és máshol már említett gyorsulásnak is örvendek, de csak akkor, ha ez nem a stabilitás rovására megy. Talán még ennek is tudnék örülni: - HiDPI javítások főképp retina kijelzőkön javul a megjelenés Ha tudnám mi az a retina kijelző. A Compiz "visszakerülésének" csak akkor, ha ez azt jelenti, hogy jelentősen javítottak rajta, mert sajna eleddig egész könnyű volt vele szétcseszni a rendszert.

nightwalkerJó az ötlet, de szerintem a nagyobb támogatottsággal rendelkező ubuntu fog hamarabb meglenni vele :)