HtibiViszont ez megfontolandó a moderátoroknak arra az esetre, ha egy hozzászólásban nem odavaló hosszúságú beillesztett szövegrészt találnak. Szerintem egyszerűbb az inkriminált rész elejére és végére egy-egy syntaxhighlighter taget betenni, mint kimásolni a valamelyik pastebinre, beküldeni, kijelölni, törölni, linket másolni. (Persze csak ha nem okoz ilyen hibát.)
Pastebin
csuhas32Nem tudom miért adott hibát. Gondolom valahogy másképp kellene használni. A SPEC-nek megadva brush:bash működött szépen. Itt viszont hibát ad a plain text minden variációjára. Azt hittem csak nekem mutatja (az egyébként logikus) panaszt, de sajnos mindenkinek, és ahányszor csak az oldalra lépsz.
csuhas32Én éppen ma de. próbáltam ki ezt a syntaxhiglighert, de nekem már az elején, mentés után szólt, hogy nem jó, próbáljam újra. Aztán egy kis próbálkozás, keresgélés után úgy tűnt nekem, hogy sima <pre> elemmel is elérhetem ezt a látványt. (Tegnap óta minden régi beillesztett kód az új csúszkás kinézetben jelenik meg nálam.)
maatSzia! Generáltam mindjárt egy kérdést. :-) Kipróbáltam egy hosszabb szöveggel, amit textként szerettem volna használni. Azonban ha text formátumot adom meg, akkor mindenkinél így jelenik meg, ahányszor csak az adott oldalra lép. Van rá valami megoldás azon kívül, hogy pl a bash-t adjuk meg?
És mit szóltok egy olyan megoldáshoz, hogy a hozzászólás végén a mentés gombra kattintva a fórum megszámolná hány sort írtunk. Amennyiben valaki mondjuk 15-20 sornál többet írt, az oldal rákérdezne arra, hogy tartalmaz-e a hozzászólás parancs kimenetet, vagy csak sikerült ilyen hosszasan kifejteni a gondolatainkat. Utánna új bekezdésben egy rövid tájékoztató a pastebin használatáról. Majd két gomb, egyik vissza a szerkesztése, a másik meg a mentés lenne.
csuhas32Viszonylag gyakorta kapcsolatba kerülök kevésbé gyakorlott felhasználókkal, nekik egy problémamegoldás közepette elmagyarázni, hogy a tartalmat tegye {syntaxhighlighter brush:bash}...{/syntaxhighlighter} tagek közé a meglátásom szerint nem fog menni. Egyszerűen számukra sokkal könnyebb egy linkre rákattintani és a többi kizárólag egérrel végezhető műveletet elvégezni (kijelöl, másol, beilleszt, beküld, kijelöl, másol, beilleszt), mint egy ilyen kódot bemásolni, és a tartalmat közé másolni. Nincs benne gyakorlatuk, nem tudják, nem értik hogyan megy. A moderátorok helyzete más, ők jártasabbak az ilyesmiben, nekik talán az egyszerűbb az, ha előrántják valahonnan a syntaxhighlighter kódpárost, náluk inkább a lépések száma döntőbb, annak fényében nevezhetünk egy megoldást könnyebbnek, vagy bonyolultabbnak. Ezen elmeditálva én arra jutottam, hogy megmaradnék a szövegboboz alá kerülő pastebines utalás javaslása mellett azzal a kiegészítéssel, hogy gyakorlottabb felhasználók és a moderátorok viszont nyugodtan használhatják a {syntaxhighlighter brush:bash}-t (vagy azt amit ezt helyettesítendő a hozzáértőbbek kiötlenek, mert rapfen kérdése maat felé még függőben van).
HtibiKözben végigpróbáltam jó párat, ismerkedtem vele, több hiányzó is van. A Textnek azért látnám értelmét, mert egy dmesg, egy sources.list, egy logfájl részlet is könnyen elhelyezhető lenne itt helyben, később visszakeresve a témát is látható azonnal. Viszont bash kiemeléseknek meg nem sok minden értelme lenne ilyen esetben. Igaz nem is árt.
rapfencsuhas32 megfogalmazta kicsit feljebb. Gyakorlott fórumozónak nem gond egyik megoldás sem, de a problémával küszködő, néhány perce, órája regisztrált felhasználónak mindegyik megoldás lehet bonyolult. A szerkesztési súgót szerintem egyik sem olvassa el, arról már nem is beszélve, hogy a nagy többségnek fogalma sincs arról, hogyan működik egy weboldal (HTML, PHP, syntaxhighlighter, stb.) Te belefutottál a plain text "hibába", én egyszerű szövegnél átverem a syntaxhighlighter-t, és nem színez semmilyen nyelv szerint és nem is reklamál hiány vagy hibás argumentum miatt. De ez már mind bonyolítja a helyzetet a kezdő szempontjából nézve.
HtibiBelefutottam. Azért ebben az én bénázásom is jócskán benne van. :-) Sajnos abban igazad van, hogy ez egy frissen regisztrált felhasználónak, abszolút kezdőként sok. Túl bonyolult. Azonban a rutinosabbaknak nyugodtan alkalmazható lenne, (Nem fogják.) Majd ekkor jössz te. :-) Egyébként amikor plusz hozzászólásban ajánlgatva van valamelyik paste oldal, linkek bemásolása, stb, akkor akár azt is lehetne javasolni, hogy: – Másold ezt át, középre a szöveget illeszd: {syntaxhighlighter brush:bash} ide másolod a szöveget {/syntaxhighlighter} Aztán mehet. – Így már csak menne. De nem a külső oldalak ellen beszélek, mert jók azok, hanem sokszor egy idő után már elérhetetlenné válik, pl egy hasonló hibaüzenet, vagy egy „ most éppen jól jönne” szkript.