Magán vélemény, de félek az asztali verzió nem érdemli ki az atomstabil - lts - jelzót. Bár fagyni nem fagyott még, vannak rigojái.. pl. nagyon hülye: routerről szinkronizáltatom a hálózatról az időt. Beállítom, oké, telepíti az NTP-t oké, de ahhoz hogy működjön, ki kell lépnem az óra alkalmazásból majd vissza és akkor tudok szervert beállítani. Butuska. A Beta-nál gondoltam beta feature, de akkor ez maradt is benne..

Pontosítok! Win alól restart rendesen lefut.. Hardy alól ritka dolog hogy nem fagy le... Bejön a bios betöltő menü, már ott befagy,, illetve nem fagy be, hanem azt figyeltem meg hogy baromira lelassúl! nagyon lassú lesz, pörög a hűtőventi, a levegő elég meleg, ami azt jelenti, hogy valami nagy terhelés van, ami a fagyást vagy inkább kóros lassúságot okozza.... Win alól minden simán megy, kipróbáltam az indítást vagy 10-szer, és nem tapasztaltam hibát.... Most nagyon kapaszkodjon meg mindenki a székében! Amit most mondok nem tapasztaltam még egyik ubuntuban sem! Egyszer betöltöm az ubit, rákattintok a naptárra nem fagy le, de a legtöbb esetben befagy a gnome panellel együtt... :S 10-ből 3-szor működik csupán.... A restartos lassúlás meg 10-ból 1 szer nem fagy! Kezd totózássá válni az egész! :D Hol lefagy hol nem..... azért ilyen naptárat is régen láttam.... Sebaj.. legalább lesz benne valami izgalom... XD Üdv: Moon

Sziasztok! Jelentem hála az istennek probléma megoldva újratelepítés nélkül. Megoldás: Frissítések telepítése, melyek közvetlenül azután jöttek ki egy nappal, hogy a fórumtémát írtam. :S Nagy elégedett vagyok vele hogy másnap már ki is adtak egy biztonsági frissítést, ami nemhogy csak ezt a fent említett problémát oldotta meg, hanem gyorsabb is lett tőle a gnome-panel..... Az alkalmazások gyorsabban indulnak, és a teljes vizuális elemek mellett a gépe max terhelése 20% ami nagyon jó arány...... Köszönet érte mindenkinek!

lacyc3lacyc3: az LTS szerintem Long Time Support-ot jelent és nem a stabilitásra vonatkozik.

moonBocsánat, hogyha kérdem, de milyen frissítések jöttek ki a Hardyhoz? Az utolsó frissítés ápr. 22-én jött ki, de nem a Hardyhoz... _______ warp

hotplugde ahhoz, hogy valami LTS legyen nem árt ha atomstbil... Az LTS a nagy (céges)felhasználóknak szól, ahol nem telepítenek 50-100 gépet újra hetente. Tehát csak akkor váltanak, ha a rendszer stabil és hosszú a támogatottsága. Bármelyik is hiányzik akkor dobják a kukába és mennek vissza XP-re!

szotaKi fog jönni egy újabb verzió, ha az is "szar" lesz akkor lehet kritizálni. Egyébként nekem "atomstabil". Nincs tökéletes oprendszer, mindegyikben vannak hibák. És az Ubuntu még így is kenterbe veri stabilitásban bármelyik Windows oprendszert!

• warp válaszolt erre.

Én úgy tudom, hogy még nem jött ki frissités, legalább is nekem nem jelzett a frissitéskezelő. 26.-án telepítettem a Hardy-t.

• warp válaszolt erre.

moonA naptár nálam is lefagyasztotta a panelt. A panel letörlése,és újratelepítése oldotta meg a problemát.

• [törölve]

Fura módon nekem nem volt ilyen fagyás, pedig használtam Foresight Linux-ot is, közvetlen az új Gnome verzió kiadása után. Ja és frissítés sem jött, bár annyira nem izgulok, mert most jól működik minden. Ja és az LTS tényleg nem atomstabilt jelent, egyrészt ilyen nincs, másrészt ha valakinek stabilitás kell, rakjon fel Debian-t vagy konfiguráljon be egy Gentoo-t. :)

hotplugEz így van (ld. 16:01 hozzászólást!), tehát a "komoly alkalmazási hibák" -melyek is azok egyébként?!!!- javítása nem igazán valóságos élmény... ;-)

Ennyivel később: 14 év