Pontosan nem tudom, miért nem sikerül, csak a hangra van ötletem, megpróbálom lefordítgatni a program üzeneteit:
Build VBR time map? - olyan filmeknél kérdezi meg, ahol változó bitrátájú MP3 hangsáv van, érdemes megengedni, mert szerkesztéskor máskülönben elcsúszhat a kép és a hang egymástól.
Packed Bitstream detected - ez valamivel kisebb fájlméretet eredményez, gyakran használják a "divx"-es filmeknél, viszont némelyik asztali lejátszó nem szereti (az enyém pl. gondnélkül lejátsza) az ilyen filmeket. Ezt neked kell kipróbálnod... Ha a kicsomagolást (unpack) választod, akkor is választhatod a video másolását, de ekkor ennek a műveletnek az eredménye nem kerül alkalmazásra. (Format: AVI, unpack VOP helyett az AVI-t kell ilyenkor választani).
Multiple Audio Tracks - ez annyit tesz, hogy több hangsáv is található a filmben,
az Audio->MainTrack menüpontban tudod kiválasztani melyiket akarod használni. Gondolom, itt nem választottad ki egyiket sem, ezért lett néma.
További hangsávot csak külső forrásból tudsz mellé tenni, ez kicsit körülményes:
Először kiválasztod a később hozzáadni kívánt hangsávot fő sávnak, (Audio->MainTrack) majd az Audio menüből elmented, eztán már hozzátudod adni második sávként.
Videó encoderként én az xvid-et (MPEG-4 ASP Xvid4) -et szoktam kiválasztani, Encoding type: Two Pass - Video Size; vagy Single Pass - Bitrate módban. Érdemes az alapértelmezéseket használni, elég jó eredményt adnak, kivéve a bitrátát, ide a Kalkulátorral kiszámolt értéket kell írni. ;)
Remélem tudtam segíteni valamit! :D
Itt érdemes még körülnézned:
http://www.mpeg4-players.info/index.php?page=notes.php