A képeknél írja, hogy "a jobb oldalon pedig az látszik, hogy azért nem minden honlap van Ubuntura optimalizálva – a Velvet is kicsit csúnya helyenként".
Nem értem, hogy ha valaki nem tudja mi az, hogy honlap, webprogramozás, böngésző stb. akkor miért mond ki dolgokat róla úgy, mintha tudná mi az?? Ez egy Firefox, és mindegy, hogy milyen OS alatt fut, a HTML renderelés ugyanúg történik, vagyis a honlap ugyanúgy jelenik meg minden OS alatt. Az más kérdés, hogy a cikk írója azt sem tudja, hogy mi az a betűkészlet vagy, hogy a betűtípusokhoz/betűkészletekhez esetleg licenc tartozik, ami meggátolja, hogy gyárilag fel legyen telepítve.
Már régen volt (lehet most is létezik), hogy bizonyos disztrók alatt még az MP3 támogatást is külön lépésként kellett engedélyezni / telepíteni stb. mert országonként, vagy disztrónként, vagy nem tudom még milyen szempontok miatt jogilag problémás lett volna automatikusan felnyomni a rendszerrel együtt. stb. stb.
Értem én, hogy a cikk írója átlagjúzert képvisel, de mégis csak egy "újságíró", akinek bele kell ásnia magát a cikk témájába, és nem elég úgy írnia, mintha a szomszéd srác összekaparna egy blogbejegyzést a haverjainak.
Alapvetően viszont az egész cikk pozitív kicsengésű, olyan túl nagy hibát, vagy bántó dolgot az Ubuntura nézve nem írt a szerző, úgyhogy a kötekedés mellett elismerem, hogy egy kis pozitív kampányt adott az index.