Bigo72Most egy picit nyugodtabb körülmények között rá tudtam nézni a képernyőképedre.
Az sda1 rendszerpartícióként, fel van csatolva jelenleg a rendszeredhez (jelenlegi csatolási pont:/). Szerintem azt felcsatoltan nem tudod manipulálni csak akkor, ha nincs felcsatolva.
Amíg valamelyik partíciót ki nem jelölöd arra, hogy a / partíció rákerüljön, addig nem lesz aktív a „Tovább” gomb.
Próbálom másképp magyarázni:
Minimálisan kell egy partíció, ami nincs felcsatolva, (vagy legalábbis /-ként biztos nem), rákattintva be kell állítanod a csatolási pontnál: / (szerintem a fájlrendszer ext4 is kelleni fog, vagy legalábbis valamilyen linuxos fájlrendszert kell megadnod), és akkor már aktív lesz a „Tovább”.
Ennek a funkciónak a használatát én leginkább úgy tudom elképzelni, hogy a gépbe beteszel egy másik merevlemezt (vagy SSD-t) és arra másolod át a jelenlegi rendszeredet.
Nekem ehhez hasonlónak tűnik a Rendszertelepítés funkció is, csak ott a kiindulási rendszertől eltérő felhasználót hozhatsz létre jelszavastul új gépnévvel együtt.
Annak a folyamatát, amikor a rendszert adoptálni szeretnéd egy másik gépre már egy másik hozzászólásban leírtam.