Egy játékos története a „susnyákos” Windowszal
KimariteTudom én azt nagyon jól,csak ő nem.
inverzstick20giga XP-nek játszani kevés.
egy.jatekosAz egy dolog,hogy felsorolgatsz rövidítve asztali környezeteket,de amit a windows-os oldalról összehordtál,akkor isten ments,hogy szó szólója legyél bárminek is Linux téren. (Egyébként milyen valamelyik?A CB openbox és kész).
emergelekAz nVidia MX4000 GPU-n elfutó játékoknak bőven elég.
emergelekXfce is,olvastam az oldalán,csak hét-nyolc hónapja vagyok linux user,suliban windóz ikszpé van, a suli szervere meg opensuse,a melóhelyen meg a windóz 7 eredeti,de nem aktivált.
egy.jatekosOlyanabb játékok Linux-on is futnak simán.
egy.jatekosÉs milyen munkahely az amelyik az eredeti W7-ét nem aktiválja? Mondom én,hogy csak hablatyolsz.
emergelekCsak elég sokszor szó esett erről, gondoltam, "súgok" ... tényleg csak jóindulatból :) (annak idején a Google-ban találtam erre megoldást, az MS support és pl. bizonyos ~László oldalán) És tényleg úgy van, ahogy leírtam (vázolom), mert ... úgy van. Nehéz "néha" megértetni az igazat. Nem csipkelődésnek szántam, bizonyára az is benne van, úgy is értelmezhető. :D
emergelekTöbb gép,mint W7 aktiválókulcs. és azért nem aktiválják.
KimariteKimi! Nem akarlak én csipkedni,csak lehet félreérthető voltam.Azt tudom pontosan,hogy Te a helyzet magaslatán vagy 100%-ban,viszont a Témaindító fórumtárs azt sem tudja,hogy mit beszél.Vannak valahonnan információ foszlányai és valamennyi számítógép felhasználói ismeretei és kipróbált sokmindent a Windows egy zavaros és susnyákos területén. Viszont amilyen témában indította ezt a topikot,a tényszerű tudása és a valóság olyan messze van,mint Makó Tápiószecsőtől. Mondom ezt azért,mert ha valaki egy pár év alatt el tud sajátítani alapvető dolgokat Windows felhasználás terén,akkor ilyen hülyeségeket nem beszél.
Itt bizonyosan jobb helye lesz.
egy.jatekosOtt kezdődik az egész,hogy ezen a felületen senkit nem érdekel a pár éve vélhetően nem tiszta forrásból fel telepített Windows XP-s mondakör.Az már inkább,hogy az általad használt Linux terjesztés miért és mi okból nem működik ahogy kéne.Nem feltétel,hogy vérprofi legyél csak amit kérnek tőled-hiba jelentés,log file,parancs kimenet.Azt légyszives úgy ahogy kérik megcsinálni,abból majd kihámozzák a hozzáértők és javaslatot tesznek a hiba kijavítására. Ennyi. Kérdezni nem szégyen.(de óvakodj az olyan kijelentésektől,amiben nem vagy biztos,hogy szakmailag megállják a helyüket).
emergelekLehet, hogy rosszul fogalmaztam akkor, nekem nem is voltál félreérthető, és szerintem nem is csipkedtél. Szóval, a kérdező nem ért a Windows-hoz, ez igaz. Vagy mondjuk, arra nem gondolt, hogy; gugli. Mert ... nagyon keveset tudtam az XP-ről, de én megtaláltam a megoldást erre és másra, legtöbbször a gugli-val (nem segített más, nem volt és nem is nagyon van ma sem informatikában gyakorlott barátom), borzasztóan keveset tudtam mindenről, még rágondolni is "rossz", de tényleg. :) Aztán néhány IrfanView leírást is írtam, és magyaráztam másoknak dolgokat ... A kérdező is biztos behozza, sokat jelent a motíváció, azaz akarat, látom, az van. Fórumozni is tanulni kell.
egy.jatekosSzóval nem eredeti(=jogtiszta) :)