Valami félresikerült az oldal teljes verziójának betöltése során. A hiba javításához próbálja meg frissíteni az oldalt.

VirtualBox

tekintetes

csuhas32Köszönöm, megpróbálom. Vesztenivaló nincs, ha nem megy 32 biten, lesz 64. Mert a win 2012 64 bitesben van csak.

Htibi

tekintetesHa van helyed, akkor hagyd békén a mostani rendszered és egy másik partícióra tegyél fel egy 64 bites kis "fogyasztású" rendszert, aztán arra a VirtualBoxot, meg a Windowst.

tekintetes

HtibiA "kis fogyasztású" alatt hogy mit, és milyet értesz?

Htibi

tekintetesAzt értem, hogy ne a legújabb Ubuntu, vagy Kubuntu legyen (de még az egy-két éves változataik is ide értendők), mert ezek megeszik a gépedet reggelire. A mostani grafikai csodakörnyezetek zabálják az erőforrásait a gépnek. (csuhas32 már adott egy példát a "kis fogyasztásúra").

duncanx

Miért nem próbálod Xen-el? Az fut külön is. Vagy pakolgatni kell a két oprendszer között doksikat? ...az meg megy parancssorban. Nem teljesen világos előttem mi a cél. Figyelj oda, mert ennyi memóriával a Windows is csak 32 bites lehet rajta. lsd. a win leírást.

tekintetes

duncanxVirtualboxban be kell állítani egy win server2012 core -t powershellel. DHCP, tartományvezérlő. Erre be kell tudni lépnem egy akár virtuális win8.1-el, és server manager-el el kell tudnom érni. Iskolai vizsgafeladat. Viszont ehhez nekem 32bites ubuntu áll pillanatnyilag a rendelkezésemre.

a mester

tekintetesHa ez vizsgafeladat, akkor nem vagy kezdő.

tekintetes

a mesterMost tanulom, és bent az iskolai gépeken adott a lehetőség (i7, 8GB ram), de ha nem gyakorol az ember, akkor a benti pár óra kevés. Ezért kellene az otthoni gépen is nyúznom a dolgot. Viszont a kérdés, hogy 64 bites rendszert virtuálisan enged-e a virtualbox 32bites Ubuntu alatt. (Egyszer csak a végére érünk ennek a windows-servernek. Bár még csak a powershelles parancsoknál vagyunk. Levelőszerver, és egyebek grafikus felület még ezután jön.)

a mester

tekintetes"a kérdés, hogy 64 bites rendszert virtuálisan enged-e a virtualbox 32bites Ubuntu alatt" Még mindig nem próbáltad ki? Ki más, ha te nem...

a mester

a mesterDe vagyunk itt többen, akik nagy tétekkel mernének fogadni a NEM válaszra.

d.r.i.

a mesterFogadás nélkül. 64bit-es rendszeren miért 32bit-es Virtualbox indul? És konzekvensen állítja, hogy a kiszolgáló 32bit-es. uname -a Linux nemertemdenagyon 5.2.0-9-generic #10-Ubuntu SMP Sat Jul 20 14:05:52 UTC 2019 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux Pedig nem. Sima tárolóból telepített (Kubuntu).

falu

Hát ez nem nagyon fog összejönni. Ha esetleg mégis, akkor jó esély van rá, hogy használhatatlanul lassú lesz mind a gazda, mind a vendég rendszer.

csuhas32

d.r.i.Tipp: Nincs engedélyezve a BIOS-ban a virtualizáció. Normális esetben 64 bites gazdarendszeren tudsz 32 és 64 bites vendégrendszert IS futtatni.

lala2

d.r.i.Lehet hogy már megvolt, de valószínű kell egy ilyen parancs: sudo dpkg --add-architecture i386

d.r.i.

csuhas32Délután megnézem a bios-t. Ja, igen. Köszönöm a tippet.

d.r.i.

csuhas32Béna vagyok :( A biosban nem találtam ezzel kapcsolatban semmi opciót. 19.04 alatt minden rendben. szerk.: Valami csak nem kerek, induláskor kiírta, hogy 64bit-es a gazdarendszer, amint telepíteni akartam egy Fedora-t megint elkezdte ezt a 32bit-es mizériát. Biosban milyen néven, pontban keressem a virtualizációval kapcsolatos beállítást?

d.r.i.

lala2A steam-et az elsők közt raktam fel, mintha kellene hozzá ez a parancs. De nem gond, kefuttatom, köszi.

d.r.i.

lala2Lefuttattam, csoda nem történt, maradt minden változatlan. Lehet a fejlesztői verzióban van még egy kis gubanc, ugyan azon a gép alatt (másik merevlemezen) a virtualbox gond nélkül működik.

d.r.i.

d.r.i.-k +l Telefonról küldtem a választ.

kzprog

Kérdés: A vasorrú bába orrából lehetne kalapácsot készíteni? Csak mert éppen a tetőt ácsoljuk és kellene még egy használható kalapács! Válasz: Lehetni esetleg lehet (előbb meg kell találni, megölni, lemetszeni az orra vasrészét, beolvasztani), de hogy használható nem lesz az biztos! Egyszerűen kevés hozzá! Ha használható kalapácsot akarsz vegyél hozzá elegendő vasat (hardver)! 2. kérdés: Miért folytattok egy ilyen "lehetetlen" topikot, miért nem nyittok újat? Válasz: ...

a mester

kzprogKét kérdés: - miért kell megölni? - honnan tudod, hogy kevés lesz?

d.r.i.

kzprog1. http://ubuntu.hu/node/38542#comment-565618 2. csak

a mester

a mester(De ezt a topikújranyitogató szokást én se értem.)

Következő oldal »