sokadikpeterEgyszer már beszélgettünk erről, ha jól emlékszem, most ismét témánál vagyunk. A probléma az, általában, hogy ez emberek ideológiai okokból linuxoznak, anélkül hogy mérlegelnék, nekik való e, aztán jön a panaszáradat. Te ezt oda fokoztad, hogy ideológiai okokból elutasítod a terminált, úgy hogy erre technikai okod nincs. Nem mind geek, aki használja.
Jogod van elutasítani, persze ahhoz is tanulnod kell a rendszert adminisztrálni. Az viszont egész egyszerűen nem fedi a valóságot, hogy emiatt nem használják, nem kapták fel a kereskedelmi cuccok feljesztői.
A cégek nem állnak át rá, mert nem jelentkezik számokkal mérhető előnye belőle, az átállás viszont drága dolog. Nyílt dolgokat nem használhatnak(céges policy) akkor miért álla át? Azért a 150 rugóért(Office, Windows), amit leír az adóból? Gondolod a melóhelyeden a managert érdekli, hogy nálad 10 perc a boot idő? Nagyon nem. Úgy is meg kéne vennie az Enterprise verziót velemely fizetős Linuxból? Mi győzné meg? A Compiz kocka? Vagy a Unity? Nem, az hogy az iskolában azt tanulták, és az összes partnerük, + az IT azt ismeri(Tudom, ő se akar terminálozni, végül is csak egy IT -s, nem dolga, mit képzelek én). + jó pár éve használt céges programjaik erre íródtak. Ezt nem tudná feloldani a parancssor kiírtása. neked tetszene, ez tény, de semmi egyéb + -t nem adna.
A desktop Linux egy rétegoprendszer, kevesen használják, mikor feltetted, tudtad, ha nem, akkor sincs igazad, valamiért több évig fent hagytad, nem raktad vissza a warez Windowst(bocs, magamból indultam ki).
Igenis sok helyen hatékony és gyors, és sok embert be lehetett ebbe tagozni. A 90 es évek elején az első Windows verziók sok embert leültettek a PC elé. Én akkor hozzá se voltam hajlandó nyúlni. Ma meg itt írogatok. Remélhetőleg te is így fogsz járni a terminál undoroddal, mint én a hajdani PC undorommal.