lala2Az 1.6-os verzió jött ki múlt vasárnap, és ahhoz jött ki két másik hibajavító frissítés. Az elsőt én vettem észre, a másodikban pedig javítottam egy nagyobb, jelzett problémát is (amely egyébként érintette az összes eddigi verziót, csak éppen most derült ki). Ez utóbbinál arról van szó, hogy ha valamely alkalmazás egy külön fájlrendszert csatol a /var/lib könyvtár alá, akkor az blokkolhatja a rendszer-visszaállítási pont készítést, a rendszermásolást és -telepítést valamint a Live rendszer készítést. Pl. ha csak simán telepítetted az lxcfs csomagot, akkor máris jelentkezett a hiba.
De ha úgy általánosságban érdekel, hogy mik a változtatások, akkor a changelogot eléred pl. a SourceForge oldalán, illetve a Launchpadon még a kód változtatásait is nyomon követheted.
Ha pedig véletlenül a daily PPA-t használod, akkor akár napi több frissítést is kaphatsz aktív fejlesztési időszakban.
Egyébként frissítés olyan egyszerű dolog miatt is jöhet, hogy frissítettem valamely nyelvi fájlt, mert valaki fogta magát és fordított kicsit. Én meg vagyok olyan rendes és importálom a munkáját.