PArnoldElnézést a kiragadásért,idézlek.Nem azért,hogy belédkössek.Inkább azért,hogy én hogyan szoktam ajánlani a Linuxot a Windowsról váltani akaróknak.
"Aki kérdezi, annak LM 17.1 ajánlom, ez áll legközelebb a W-hez, aki ahhoz szokott, gyorsan átáll/megszokja."
1:Elsődleges szempont mindig az,hogy az adott gépnek-laptopnak,korától és hardverösszetételétől függően melyik a legmegfelelőbb kiadás.Figyelembe véve a hardverelemek támogatottságát.
2:Alaposan átbeszélni a felhasználó eddigi géphasználati szokásait.Mit,hogyan és miért?Ebből adódik,hogy ezután is ugyan azokat,csak másként kell hozzáállni a dolgokhoz.Programok alternatíváinak keresése,bemutatása.
3:Minden esetben közlöm a Linuxal ismerkedni akaróval,hogy a Linux nem Windows-máshogy működik,de ugyanazt az élményt lehet vele elérni,csak máshogy.
4:Szokjon hozzá a felhasználói fiókjához tartozó jelszó használatához.Miértek és Hogyanok.
5:Grafikus környezetek (DE-k) és a rendszer mássága a Windowshoz képest.
Továbbá fórumok,weboldalak ajánlása az elengedhetetlen minimum minimális tanuláshoz.
Kb. ennyi,nem erőltetem soha.Viszont ha bárki kérdez,hogy én miért és mióta.Akkor szívesen minden kérdésre válaszolok.