califfNem kell undelete (visszaállítás ugyanoda), azzal csak rosszul jársz.
Ha másolsz valami meglévő cuccost máshova, akkor az eredeti cucc (vagy maradványa) attól még megmarad - és hibázni másoláskor bármikor lehet, mert a másolás művelete megismételhető. De ahogy gondolod, habár szerintem az "undelete" nem megismételhető. ;)
Testdisk-nél nincs undelete, így kifejezetten - hogy erre is válaszoljak (én így tudom). Pörögsz egy helyben (undelete, undelete ..), ahelyett, hogy LiveCD-ről megformáznád a swap-ot ext4-re, és rámennél másolás funkcióval a Testdisk-kel. Ezt akár másik partícióról indított működő rendszerről is lehet:
- LiveCD: "volt" swap partició formázása ext4-re (reboot), segítségedre van a partíció kitalálásában a "sudo fdisk -l" vagy a "sudo parted -l" parancs (utóbbi csomagot telepíteni kell) - de remélem tudod, vagy legalábbis a mérete segít (legalább)
- "másik" működő rendszerre telepített testdisk-el ezen a partíción keresni, majd rámenni és másolással menteni valahova más helyre.
"Lubuntu liveról bootoltam, swapoff." - a LiveCD szerinted használja a lemezen lévő swap partíciót? Nem, hanem a RAM-ból cuccol be.
Az Esteada-t nem ismerem.