Üdv Mindenkinek! Nem nagyon értek a linux alapú parancssorokhoz ezért kérném a segítségeteket. Az elképzelés az volna hogy adott egy alap gép 2Tb HDD vel és lényegében azt szeretném elérni hogy nas ként üzemeljen 7/24 be. Amit szeretnék vele hogy (putty) ssh tudjam vezérleni idáig már eljutottam és tennék rá egy transmission daemont amit windows 8.1 transmission remot-éval használnák. Volna nekem egy Samsung smart tv m is ami a hálózatban lévő megosztásokat látja és képes onnan filmeket zenéket.. lejátszani. Ami még fejtőrést fog nekem okozni hogy samba megosztást hogy csinálják egy adott könyvtára, mert persze szeretném a windowsos gépen is elérni amit letöltöttem meg persze ha már 2Tb HDD van benne akkor ott tárolnám egyéb adataimat.

Ami neked kell, az az Universal Media Server. Ami meg biztosan nem kell neked, az az, hogy putty-val vezéreld a gépet.

Ennyivel később: egy hónap

Ha egy egyszerű megoldásra vágysz akkor próbálj ki egy NAS rendszert. Én ezt használom: http://www.openmediavault.org/ Ami nekem fontos volt: - SMB - Transmission GUI-n keresztül - FTP Már 1 éve fut a rendszer szinte megállás nélkül a bananapimen :) Csak ajánlani tudom.

Ennyivel később: 7 év