Üdv Mindenkinek! Nem nagyon értek a linux alapú parancssorokhoz ezért kérném a segítségeteket. Az elképzelés az volna hogy adott egy alap gép 2Tb HDD vel és lényegében azt szeretném elérni hogy nas ként üzemeljen 7/24 be. Amit szeretnék vele hogy (putty) ssh tudjam vezérleni idáig már eljutottam és tennék rá egy transmission daemont amit windows 8.1 transmission remot-éval használnák. Volna nekem egy Samsung smart tv m is ami a hálózatban lévő megosztásokat látja és képes onnan filmeket zenéket.. lejátszani. Ami még fejtőrést fog nekem okozni hogy samba megosztást hogy csinálják egy adott könyvtára, mert persze szeretném a windowsos gépen is elérni amit letöltöttem meg persze ha már 2Tb HDD van benne akkor ott tárolnám egyéb adataimat.
Média- és seedszerver készítése
Hát jó tanulást.
Ami neked kell, az az Universal Media Server. Ami meg biztosan nem kell neked, az az, hogy putty-val vezéreld a gépet.
Ennyivel később: egy hónap
Ha egy egyszerű megoldásra vágysz akkor próbálj ki egy NAS rendszert. Én ezt használom: http://www.openmediavault.org/ Ami nekem fontos volt: - SMB - Transmission GUI-n keresztül - FTP Már 1 éve fut a rendszer szinte megállás nélkül a bananapimen :) Csak ajánlani tudom.
Ennyivel később: 7 év
administrator lezárta a témát.