melcsi emergelekAz a gondom hogy elkezdtem telepíteni de most úgy néz ki a gépem hogy 2 winchester van benne .Az egyik az csak tárolásra megy a másikon most windows 7 van.A telepítő azt akarta betenni elsődlegesnek ami a tárolós .De én a másikra szeretném telepíteni.Hogy kell átállítanom ezt ?
csuhas32 melcsiNincs róla egy képernyőképed? (Legjobb lenne az adattárolót lehúzni a gépről a telepítés idejére.)
emergelek melcsiOtt kell lennie a választási lehetőségek közt, a legördülõmenüben.Gondolom a "Valami más" lehetőséget välasztottad. (tabletről eszetlenkedek, ha nem egyértelmű, várj míg jön mäs is)
emergelek melcside inkabb fogadd meg csuhas32 tanacsat es huzdd le amig telepitessz a tarolos lemezt, fol fogja ismerni a rendszer telepites utan
emergelek melcsiJo lenne tudni, hogy milyen particioid vannak azon a lemezen.Meg mielott telepitessz kene egy sudo fdisk-l kimenet.Terminalban add ki ezt a parancsot es az egeszet copyzdd ide kommentnek.
melcsi emergelekcsak 1particióm van mert a win 7nek sem volt több.de létrehoztam egy swap particiót a többi hely pedig a rendszeré
emergelek melcsiahha, akkor en igy csinalnam: /25GiB ext4 gyökérkönyvtár, /home ext4 a maradek hely felhasznaloi konyvtarnak a grub a lemez mbr-jebe kerul, ha nem bantod a telepito alapbeallitasat es a wined is ott lessz majdvtelepites utan a grubban
melcsi emergelekNem akarom a winet .Teljesen töröltem .A másik felmerülő problémám hogy az lcd monitorom van de miért nem találom az 1280x1024-es felbontást ?csak az 1024x768-at ?
melcsi a mesterHa nem lenne jó a videokártya driver akkor a videókat meg játékokat sem tudnám játszani rajta nem ?
csuhas32 melcsiVideókártya :Radeon x1600 series Ez volna a videokártya típusa? Az lspci parancs kimenete is ezt igazolja vissza?