KendekNem én találtam ki, bemásoltam honnan van a Btrfs leírása, az a link, amit a mester hozott a formázás tipusokról.
DE az SSD-n nem települ az UBUNTU64, amikor azt írtam, hogy ATA nem kamuztam, ezt írta ki a Win7 az ssd-ről.
Most rákerestem, és ezt találtam az interneten, amiből mezei fürj, mint én aligha olvassa ki, hogy ez SATA1.0-ás:
SAMSUNG MMCRE64G8MPP-0VA Average Drive Rating
Drive Size: 58.2 GB
Other names: SAMSUNG MMCRE64G8MPP-0VA, SAMSUNG MMCRE64G8MPP-0VA ATA Device
Drive First Benchmarked: 2009-04-14
Drive Rating/$Price: NA Overall Rank: 2818
Last Price Change: NA
Ugyanakkor aki eladta Sata-ásnak mutatta be a csatlakozót, ránézésre ahhoz is hasonló.
Az interneten ezt találtam firmware talán módosításról:
http://forum.notebookreview.com/threads/ssd-thread-benchmarks-brands-news-and-advice.429972/page-184
A Lenovonál pedig egy firmware-ről két linket találtam talán erre a tipusra nevesítve:
https://forums.lenovo.com/t5/ThinkPad-T400-T500-and-newer-T/TRIM-firmware-for-the-128-GB-Samsung-SSD/td-p/237421/page/24 Majd ez a 2 link jött elő:
https://forums.lenovo.com/t5/ThinkPad-W-Series-Laptops/W500-with-SSD-random-freeze-fixed/td-p/153752
https://forums.lenovo.com/t5/ThinkPad-T400-T500-and-newer-T/t500-with-64gig-ssd-lock-up/m-p/88880#M2433
és ezekből semmit sem tudok kideríteni.
AMÚGY UBU64 nem települ az SSD-re, elakad egy akusztikus reklám blokk alatt.
Nosza teszt a telepítő USB-nél, egyik W7 alól készült LILI-vel, másik UBU alól UNetbutinnal, de mindkettő ugyanott akadt el talán telepítéskor. 1 File hibás jelzéssel csak újraindítást enged!.
Ugyanakkor a LILI által készült LIVE módban eljut a felállásig. Ez települt lassan az SDXC-re ext4 formázással.
Most is van sdxc 2 particióban Fat32-esként, a B2nevű 30GB-re felvihetnék linuxot, és megnézhetném, hogy a másik területén létező közel 1GB-t másolva az SSD-re azt miként másolható.
Kaptam ezt a 2 lekérdezést SSD-re, a saját 16"-os gépemben ilyen utasítás nincs, de itt a 12.04 frissített változata működik a gépemben.
""Használd inkább ezeket a parancsokat:
sudo smartctl -a /dev/sda
sudo hdparm -i /dev/sda
linux telepítés SSD-re nem ment végbe, talán azért sem? Ez nem ment (smartctl: nincs ilyen parancs, hdparm -i... nincs ilyen könyvtár)
Az SSD-n W7-nél ott volt a Ubuntu14-64bites érintetlen iso telepítője, az lett lili-vel kiírva a 4GB-os USB-re telepítőként.
Létezik a "Devices" felirat alatt a 2 db SSD partició, de egyikre sem tudok másolni, a UBU "/" célú 24,38GB-n van egy számok sokaságával jelzett, de üres könyvtár. Copy location-ként sem tudom kijelölni. Ebből 4000/3,91GB-t felszabadítottam, de maradt az sda1 részeként üresen.
Gparteddel megnézve ez sda1=26GB, ami lett volna "/" célú, és SDA2 a Swap területe, és a "/Home"-ként kijelölt telepítéskori 34GB-n sda3-on volt kulcs elhelyezve, azt Gparteddel töröltem. Valami láthatóvá vált.
Most megkisérelem a kb. 1,1 GB-t rámásolni SDA1-re és sda3-ra. Kilépve a Gpartedből
Unable to acces "26GB Volume" "No objekt for D-bus interface"
A 31GB méretű SSDterületen Lost+found könyvtárt látok most, ami tegnap jött létre talán telepítés megszakadása előtt (mintha a 20+4GB külön driveként élne).
Az sda3 34 GB Home-ra került volna át az 1GB W7-es könyvtár, ami terület a kulcs törlésével Gpartedből láthatóvá vált. De FFDD-D8FB kötet cimkét mutat, ami a FAT32 cimkéje másolata
Ezt megnézem Gparteddel a foglalt területek miatt?? Mintha valami elrejtené az SSD particiókat
a használat elől.
"Error while copying: The folder "lost+Found"cannot be handled because you do not permissions to read it."
DE sem arra nem tudok bemásolni, sem a lost+Found könyvtárat nem tudom ide kimásolni. Azaz a lost+Found könyvtár érinthetetlen. Miközben a W7 teljes könyvtár a 34GB területű SSD-re másolódott volna, de nem nyitható meg ott. És a sok számból álló cimkeszerűség a 34GB-ről mintha a 31GB-s Fat32-re került volna át
Ugyanakkor a "Places" felirat alatt, ott a saját könyvtárcsomag (virtuális LIVE UBU könyvtárai) és a FAT32 FFDD-D8EB cimkéjű kb 31GB méretű SDXC rész a valódi W7 könyvtárral , és a B2 névre általam keresztelt (Gparted) kb. 29GB Fat32 SDXC rész.
Ezek között lazán átmásolódnak a fájlok! 7Mbit/sec tempóval (de nem a szerintem 40+24MB/sec-ból kiadódó sebességgel.
A B2-re átmásoltam a W7-et és valahonnanaz examples.desktop és ubiquity.desctop-ot is!