emergelekKedves emergelek igazad van. Csak a 2. HW drive eredetileg D: = sdb1/sdb2 = SDXC-n volt működő UBU linux, létezhetne E: USB 2.0-án is, ahová a telepítő 4GB kingstont tettem be. De C: = SSD-n sohasem indult a linux, épp azt akartam, hogy az egyetlen háttértárra kerüljön, de mivel nem láttam az MBR-hez a Gparted-ben a hozzáférést, csak az sda1-et tudtam megadni (100KB méretű és 26% foglalt volt csak) MBR-Grub céllal. Ebbe belebuktam.
Másolatot nem csináltam erről, ennyi, de nem is tudnám mivel tenném vissza a helyére!!!
Mivel csak a W7 telepítője tudta volna visszaállítani, és az 30 napos változat, de az sincs a kezemben, ezért nem találtam megoldást a korábbi állapot helyreállítására W7 esetére.
NINCS tartós használatra 2. lemezem, de IGAZAD van és pont ezért tettem az UBU32-t, utána UBU64-et az SDXC-re, nehogy a W7-es SSD-t megsértsem. CSAK a W7 hibajavítás címén áttette a D: drive-ként SDXC-t F: driv-ra. És meguntam a folytonos 3,5 órás telepítést, a nem erre való SDXC-n. Mert az lassúbbá vált, mint az USB, pedig dupla sebesség adatait kimértem W7 alatt!
Szóval se W7, se UBU most SSD-n nincs, UBU képtelen települni erre!
Feltételezem, hogy a W7-hez és egykor drága-extra Tabletes PC-hez elkészültek a W7-es driverek, amik hiányoznak az UBU linuxból, mert túlságosan egyedi megoldások kellenének hozzá!
Minden kommersz cuccra van linuxos változat Lenovo-Samsung extra ATA-SSD-re eszerint nincs.
Az X200-tablet eladója szerint van linuxos működtető, pénteken jön kivárom-meglátom!
A W7 nálam bemutatkozott, utálom:
"Ha nem megyek internetre, nem kapok férgeket!"
Emiatt kerültem el ahol tudtam W98-óta az összes win változatot, amiből W-XP/Vista tavaly még üzemelt 2 gépen. Ezért kerestem tudatosan a linuxos megoldásokat! UBUNTU-KIWI 2008-óta működött. De frissítés hiányában meghalt az internet pl..
Mivel az előző egyik változatban felsoroltam a BIOS SETUP SSD-re érthető beállítási lehetőségeit, ezért is kaptam letolás, hogy indifferens. Meglehet, hogy UBUNTU (túlokosan) alapbeállításokat csinál telepítéskor, de SSD nem alap cucc, hanem egyedi , talán mSATA csatlakozó átalakító csatlakozik SATA 1.0-as HDD befogadó csatlakozóba.
Talán ez sem mellékes tudnivaló, ha igazam van ebben.