bartasziliValóban meggondolandó, bár egy földig zuhanást leszámítva (a nyomából látom), egyben van a gép.
Amúgy épp azért írtam az elképzeléseket, mert gondolkodom. Szerintem közeledek ahhoz ami, relatív kiválóan fürge, de csekély fogyasztású és könnyű PC, és tabletként is kényelmetlen. A geekbench pl. 1280/2650, amivel a mai olcsóbb gépeket veri az én 16"-osom is, és hordozhatóbb azoknál. Az IPS képernyője hibátlanul kiváló, jobb a mai 120 ezer alatti új kisebbeknél, a 12"-os tabletekhez képest nekem sokkalta kezelhetőbb és tisztább képet ad. Kivéve persze a 200 ezer feletti 12"-os szuperkönnyű tabletet a MédiaMarktból. Elérhető árral beszerezhető 2xUSB3.0, vagy E-sata 2,0 + USB3.0 express card bármilyen külső kiegészítés esetre, akár nagy kapacitású SSD-re, ami pl. lazán viszi a 300MB/sec olvasási és írási tempót. A memória 8GB-ig bővíthető és 1100MHz tempóval működik, az sem rossz ma még, hogy dualprocija 2,13GHz tempót is viszi, ha kell felturbózza magát. A mai alsó árfekvésű PC-k 2GB RAM-al, és sokkal lassabb tempóval kerülnek eladásra. Sőt utánakerestem a dualprocis olcsóbb gépek és procijuk kisebb teljesítő képességűek. Talán az ebben a mai gyenge pont, hogy az 1+2GB RAM egyszerű célokra ma még épp elég, később bővíthető, ha kell.