Canon Pixma MG2950 nyomtató
Találtam egy témát: Canon PIXMA MG2950 támogatott? Innen mutat egy link a gyártó honlapjára, ahol ott vannak a meghajtók: cnijfilter2-source-5.00-1.tar.gz és scangearmp2-3.00-1-deb.tar.gz Gondolom ezeket találtad meg te is valahogy, töltötted le mondjuk a böngészővel és csomagoltad ki, teszem azt az Archívumkezelővel valahová. Az Ubuwikin is van leírás, az is tanulságos lehet, bár ahogy nézem Michael tárolójában jelenleg az Utopic az utolsó, Vivid nincs.
csuhas32Kedves balage001! A scangearmp2-3.00-1-deb.tar.gz-vel kapcsolatos teendőket tegnap egy másik hozzászólásban próbáltam már neked vázolni. A cnijfilter2-source-5.00-1.tar.gz-t is lekaptam, abba is belekukkantottam. Ha kicsomagolod, akkor lesz ott egy sripts könyvtár, abban egy install-deb, ami megint tartalmaz egy install.sh-t. Nem vagyok egy nagy ész, így nem biztos, hogy jó az amit írok, de én azzal próbálkoznék. Letöltöd, kicsomagolod (gondolom ezzel ebben az esetben is megvagy már), terminálban indítod az mc-t, odanavigálsz, ahová kicsomagoltad, belépsz az install-deb könyvtárba és parancssorban kiadod az ./install.sh utasítást. Ha gond van, felmásolod akár a terminál teljes tartalmát valamelyik Pastebinre, az arra mutató linket meg idebiggyeszted egy hozzászólásba, és akkor a nálam okosabbak majd mondanak valamit rá.
csuhas32Na szóval... Minden kafa addig a pontig amíg a el nem érek a wifi-s csatlakozásig.... Ennél a pontnál azonban hiába keresi a gép a nyomtatót, nem találja!! (Igen, be van kapcsolva a nyomtatón a wifi :-) ) Nem lehet, hogy a routert kellene beállítanom???? Ez csak egy tipp a részemről...
a mesterIgen.
csuhas32Wps gomb nincsen a routeren sajnos, az lenne a legegyszerűbb :-) A többit megcsináltam és nem találja a gép a nyomtatót, sztem router beállítás lesz.
a mesterHát igen, sztem itt lehet valami gáz, mert a router nem mutatja a nyomtatót... Ugye egyszer mutatja magát az otthoni wifi hálózatot, a gépet és két mobiltelefont... nyomtató nyista... A másik érdekes dolog, hogy pl. a telefonom jelzi a nyomtatót, de az sem tud rácsatlakozni... Ebből gondolom, hogy a routert kell valahogy beállítanom. Jól sejtem? Hozzáférési pontot kell megadnom, vagy mit és hogyan? De gondolom ez már másik fórum.... :-)
sömikeKönnyen lehet... de, ha így van akkor azt, hogy kell??
a mesterNa itt már kezdem elveszíteni a fonalat... Nem tudom melyik honnan kapja az IP címet, én csak azt tudom, hogy a gép nem is látja a nyomtatót! A telefonnál pedig lehet nem voltam pontos, szóval ott az van, hogy mikor a teló wifi jelet keres, hogy hova tud csatlakozni akkor látja a nyomtatójét is! Rácsatlakozni pedig nem tudok mert egyszerre nem tudok kettőn lenni, illetve jelszót kér, ami meg nincsen hozzá vagy legalábbis nem tudom mi az.
a mesterSztem megtalálod a neten ;-) Windows-hoz és Mac-hez van minden leírás, és kb. mindkettőnél 3 gombnyomás az egész. Szóval csak segítséget akrtam kérni, ha tudsz segíteni megköszönöm, de a cinikus beszólást nem értem...
balage001Sorry... Megtaliztam linuxhoz is!
balage001Persze ez továbbra sem oldja meg a problémát, de azért köszönöm mindenkinek a segítséget!