csuhas32Na szóval... Minden kafa addig a pontig amíg a el nem érek a wifi-s csatlakozásig.... Ennél a pontnál azonban hiába keresi a gép a nyomtatót, nem találja!! (Igen, be van kapcsolva a nyomtatón a wifi :-) ) Nem lehet, hogy a routert kellene beállítanom???? Ez csak egy tipp a részemről...
Canon Pixma MG2950 nyomtató
a mesterIgen.
csuhas32Wps gomb nincsen a routeren sajnos, az lenne a legegyszerűbb :-) A többit megcsináltam és nem találja a gép a nyomtatót, sztem router beállítás lesz.
a mesterHát igen, sztem itt lehet valami gáz, mert a router nem mutatja a nyomtatót... Ugye egyszer mutatja magát az otthoni wifi hálózatot, a gépet és két mobiltelefont... nyomtató nyista... A másik érdekes dolog, hogy pl. a telefonom jelzi a nyomtatót, de az sem tud rácsatlakozni... Ebből gondolom, hogy a routert kell valahogy beállítanom. Jól sejtem? Hozzáférési pontot kell megadnom, vagy mit és hogyan? De gondolom ez már másik fórum.... :-)
sömikeKönnyen lehet... de, ha így van akkor azt, hogy kell??
a mesterNa itt már kezdem elveszíteni a fonalat... Nem tudom melyik honnan kapja az IP címet, én csak azt tudom, hogy a gép nem is látja a nyomtatót! A telefonnál pedig lehet nem voltam pontos, szóval ott az van, hogy mikor a teló wifi jelet keres, hogy hova tud csatlakozni akkor látja a nyomtatójét is! Rácsatlakozni pedig nem tudok mert egyszerre nem tudok kettőn lenni, illetve jelszót kér, ami meg nincsen hozzá vagy legalábbis nem tudom mi az.
a mesterSztem megtalálod a neten ;-) Windows-hoz és Mac-hez van minden leírás, és kb. mindkettőnél 3 gombnyomás az egész. Szóval csak segítséget akrtam kérni, ha tudsz segíteni megköszönöm, de a cinikus beszólást nem értem...
balage001Sorry... Megtaliztam linuxhoz is!
balage001Persze ez továbbra sem oldja meg a problémát, de azért köszönöm mindenkinek a segítséget!
Sziasztok! Nekem is ugyanez a bajom. UTP-vel nyomtat a gép, de wifi-n nem látja a gép a nyomtatót. Mi lehet a gond? Linux mint 17 alatt, Canon LBP6030W nyomtató, Asus notebook.
sömikeMost esik le, hogy először a routerrel kellene valahogy párosítani a nyomtatót! De, hogy azt miként, nem tudom. A jelenlegi helyzet ez: https://postimg.org/image/m0e794krd/ https://postimg.org/image/jcrur6gft/ Az IP-t a multkor kiderítettem, de lehet, hogy változik. Nem akarok minden egyes IP csekolásnál nyomtatni egy szervizlapot. Terminalbol kideríthető? Na, meg ha be is írom 192.168.0.12 formátumban a múltkori a múltkori IP-t, nem változik aktívvá az "alkalmazás".