szky"nem kell felkapni a vizet" Nyugodtabb vagyok, mint gondolnád, sőt még szórakoztat is a maga módján, hogy ütköztetem a nézeteimet most épp veled.
Jelzem, használtam Openboxot és LXDE -t is. Megvontam a mérleget, és így döntöttem. Feltettem, bekonfigoltam, aztán használtam. Nem szóltam le a KDE -seket, mert ha visszanézted a több évi hozzászólásaimat találsz olyan véleményt hogy nme rossz a KDE, de nagyon nem az én világom + a gépem is gyenge. Nem szóltam viszont le, hogy igénytelenek tesznek fel DE -t. Ebből az derül(het) ki és szólj rám ha félreértettem, hogy ez amolyan intellektuális magaslat hogy vki Openbox -ot konfigol. Csináltam, és jelzem, nem az és nem néztem le emiatt a KDE/Gnome felhasználókat, mert ők "autómatább" felületet használnak. Mivel ez a fejlesztés főárama, nyilván több figyelem van erre a 2 mainstream DE -re fordítva. Ez egy legitim érvelés.
A másik felvetésed: Igen, kényes téma nálam, mivel a DE az a felület, amin keresztül a desktop Linuxodat birizgálod. Nem mindegy, hogy milyen. A Plasma 5 és a KDE 4 elsőre idegen, de utána már mást nem is akar az ember. Tény hogy sokaknak cukrozott méz a kiválasztottságtudat, hogy különleges vagyok, stb. sokak ezért verik erre magukat, hogy "én konfigolom a felületemet" ÉS??? Én meg feltettem, és használom ahogy adták. Az Openbox -ot kb muszáj konfigolni, az LXDE -t erősen ajánlott, és ez része ennek a történetnek. Nem igénytelenségből használ senki Plasma felületet.