Szervusztok! Sehogy sem tudom elérni, hogy a hugin panorámakészítő legutóbbi változatát érdemben használni tudjam. Már 6 kép összefűzésénél is az enblend csigalassúsággal rakja össze a képeket, így teljes mértékben használhatatlan. Nem nagy képekről van szó, és jpg-vel kellene dolgoznia .De olyan, mintha semmit sem tenne az enblend. Találkoztatok már esetleg ezzel a gonddal, és van rá gyógymódotok? Az előző hugin verzióval is hasonló volt a gondom. Ezt a tárolót használom: ppa:hugin/hugin-builds. Ubuntu 14.04.
Hugin, Enblend és Ubuntu lassú
Milyen erőgépen követi el ellened ezt a csúfságot?
a mesterHm. Elméletileg fényképekkel való munkára raktam nekem össze egykoron a szakember, ami nem volt oly régen. Intel Core i3 2933 MHz 3,7 giga memória, 1,9 giga SWAP És ami szintén furi volt, hogy miután ezt a 2015-ös új változatot telepítettem, teljesen rendben volt a sebesség. Oszt most ez is becsigásult. Néha arra gondolok, hogy a procit sem tudja megfelelően kezelni a rendszer, mert pl az enblend munkájakor csak az egyik mag gürcöl, a többi alig csinál valamit az xfce rendszerigyelője szerint. Oszt néha cserélik egymást a munkában. (Ez utóbbi kérdés eleve gyanús pl. mert nem értek hozzá, de nem ide tartozik, és egy felhasználói profil indulása (bejelentkezés) is siralmasan lassú, és gyanús, hogy olyan programok is elindulnak kéretlenül, amikre egyáltalán nincsen szükség.) A huginnál egyébként ez az üzenet látható a nagyon-nagyon lassú résznél: „Képek összemosása... enblend: info: loading next image: a kép amin dolgozik”