hepalyAmikor vonakodva ugyan de szakítottam a Windows-zal (a Windows 7 tette be a kiskaput) az első amit kipróbáltam, az az OpenSUSE volt.
Azt akkor még 3 vagy 4 darab Cd-ről kellett telepíteni! "Nem vált be" Nem tudtam készenlétbe kapcsolni a gépet. Nem értettem hozzá egyáltalán.
Szerintem magyar nyelvű fórumok sem nagyon voltak, de mindenesetre még netem se nagyon! Betárcsázós internet, ráadásul a "vezetékes" Matáv telefonunk egy Motorola mobil készülék volt.! Email olvasás böngészőből: Csatlakozás>Felhasználónév/Jelszó ellenőrzés: 30 sec.
A SUSE azóta sem tetszik. Alapvető beállításokat nem találtam rajta.
Ezután jött az Ubuntu 9-10-11-12, de azután kezdett a régi gép hátránya jelentkezni, és alternatív megoldást kerestem.
Kipróbáltam egy csomó mindent, kubuntu, lubuntu, a többire nem emlékszem, de a Konquerort és a Dolphint próbálgattam azt tudom.
Akkor a Xubuntut választottam. Nemrégen újra próbát tettem a nagy kedvenccel az Ubuntuval, de a Unity újra eltántorított tőle.
A KDE képi megjelenése nem nagyon tetszett, ezért nem is nagyon próbálgattam.
De lehet, hogy majd áprilisban kipróbálom.
Köszönöm a tippet!
Amúgy az alap igényem az, hogy egy tálca legyen, és az fent, vagy oda lehessen tenni. Az ablak gombokat bal oldalon legyenek, vagy át lehessen oda tenni.
Amikor váltottam Windows-ról Ubuntura nagyon furcsa volt a fenti "tálca", de hamar beláttam, hogy ott sokkal jobb helyen van, mint lent.
A gombok elhelyezése csak szokás kérdése - volt addig, amíg nem vettem meg a 23"-os 16:9-es monitort.
A másik fontos szempont a Fájlkezelő képességei. Tudom, hogy a Nautilus mellett a két KDE-s is kiváló. Sajnos a Thunar kicsit szerényebb.
De már az Ubuntun is használtam a Nemo-t, a Nautilus mellett, most a Xubuntura is feltettem.
Üdv