GNU GRUB probléma! [Megoldva]
sömikeAz 512MB onnan, hogy még anno mikor felakartam rakni az Ubuntut akkor azon az oldalon ahol olvastam, hogy hogy kell azt írták érdemes 512MB hagyni neki (többet nem). A miértjét én pontosan meg nem mondom de aki ehhez ért az csak megtudja. ELVILEG mert az 512 MB swap csak a biztonság kedvéért lett adva, ha esetleg valamelyik program véletlen pont hiányolná a létét. Ráadásul 8GB RAM van a gépemben szóval ezért gondoltam, hogy nincs szükség arra az 512MB-ra amit a Swapnak létrehozok.
sömikeNa elindítottam a Boot Reapirt. A Grub mostmár bejön rendesen VISZONT az Ubuntu valamiért nem indul. Ezt dobja ki és nem csinál semmit csak ,,tölt". http://kepfeltoltes.hu/160127/ad55b86462661fcb707425c0fe6077516eba98eba5ad4fd8d990cb23b9ccdb0c_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Mit csináljak vele?
balo968 GB mellett nem igazán van szükség SWAP-re (azért vannak kivételek: hibernálás, videoszerkesztés, ...). Ha szűkösen vagy hely szempontjából, akkor töröld, habár ez az 512 MB nem sokat lendítene az esetleges helyhiányon. Ha elférsz, akkor pedig ne foglalkozz vele. sömikének: Semmi gondja a logikai partícióval a SWAP-nek. Ha rábízod a telepítőre a dolgokat, akkor eleve logikaira teszi (emlékeim szerint).
sömikeHa az Ubuntu telepítőjéről nem UEFI-s eszközként bootolsz, akkor nem kezeli az EFI-boot partíciót, látszólag sikeres lesz a telepítés, de azt követő első újraindításkor nem tud beboolni a rendszer egy UEFI-sre állított gépen. Míért ne lehetne ez igaz a Boot repair-ra is? Én erre tippelek.
csuhas32Ok. A hangsúly, ha jól értem a rendszer telepítésen van. De ha nem telepítek rendszert, csak LIVE-ként használom, akkor is lehet probléma? Amúgy igazad lehet, mert nem kimondottan BootRepair lemezt használt, hanem egy sima Ubuntu LIVE-ot, amire telepítette a BootRepair-t. Aztán szerintem lefuttatta a BootRepairt, majd a sikeres futtatáson felbuzdulva, egyből nyomott az "Ubuntu telepítése ikonra". Így már valóban gubanc lehet.
sömikeIgen. Ahogy korábban is írtam miután lefuttattam a Boot Reapirt először és ugyan ez a hiba jött be, inkább újraraktam a rendszert de sajnos nem javult meg. Ezután kezdtem bele a videóban mutatott javításhoz ami szintén sikertelen volt. Azt követően írtam ide a fórumba és végeztem el azokat a műveleteket amiket írtál. Hát még 2 része van. Van egy 512MB-os Swap és amikor ezt elkészítettem létrehozott magától még egy 0MB-os szabad területet. Ennyi része van összvissz.