GNU GRUB probléma! [Megoldva]
sömikeHa az Ubuntu telepítőjéről nem UEFI-s eszközként bootolsz, akkor nem kezeli az EFI-boot partíciót, látszólag sikeres lesz a telepítés, de azt követő első újraindításkor nem tud beboolni a rendszer egy UEFI-sre állított gépen. Míért ne lehetne ez igaz a Boot repair-ra is? Én erre tippelek.
csuhas32Ok. A hangsúly, ha jól értem a rendszer telepítésen van. De ha nem telepítek rendszert, csak LIVE-ként használom, akkor is lehet probléma? Amúgy igazad lehet, mert nem kimondottan BootRepair lemezt használt, hanem egy sima Ubuntu LIVE-ot, amire telepítette a BootRepair-t. Aztán szerintem lefuttatta a BootRepairt, majd a sikeres futtatáson felbuzdulva, egyből nyomott az "Ubuntu telepítése ikonra". Így már valóban gubanc lehet.
sömikeIgen. Ahogy korábban is írtam miután lefuttattam a Boot Reapirt először és ugyan ez a hiba jött be, inkább újraraktam a rendszert de sajnos nem javult meg. Ezután kezdtem bele a videóban mutatott javításhoz ami szintén sikertelen volt. Azt követően írtam ide a fórumba és végeztem el azokat a műveleteket amiket írtál. Hát még 2 része van. Van egy 512MB-os Swap és amikor ezt elkészítettem létrehozott magától még egy 0MB-os szabad területet. Ennyi része van összvissz.
balo96Na,ezen a ponton eljutottam az olvasás során én is "a troll"-szintjére és 'ammodó vagyok'-igaza van: It yuors my belt..!:D Egy ebasz..ott rendszert így visszareparálni uu.olyanná...:(- mi értelme van? Írták már hogy egy BÁRMILYEN Live -cd-vel mentsd ki az adataidat (i tak dalse) PS: van olyan telepítőlemez ami Kimondottan UEFI!,ha szerencsétlen Windowsod ilyen partición van..nyilván hogy elindul,mert a boot-repair-al a többit legyalultad... A vaknak is először azt kell megtanulnia,hogy hasra ne essen,nem az ég kék színéről beszélni. Akinek halovány lila flátusza nincs az adatdohozókról, lemezparticóról,filerendszerekről-a sjátjáról beszlek-de, még csak akkor szembesül vele amikor egy teljesen újat akar felrakni és nem is olvas előtte.. Kérem felvételemet én is "a troll"-clubba!
balo96Az jó. Akkor indíts egy Live rendszert (Try Ubuntu Without Installing)... Nyiss egy terminált (Ctrl+Alt+T) Másold bele soronként, utánuk mindig entert ütve (az első sor után két entert kell ütni): sudo mount /dev/sda5 /mnt sudo mount /dev/sda2 /mnt/boot/efi sudo mount -B /dev /mnt/dev sudo mount -B /proc /mnt/proc sudo mount -B /sys /mnt/sys sudo chroot /mnt update-grub grub-install /dev/sda exit sudo reboot