Hahó! Dell laptopom van, INTEL Core i3, M 350 @2.27GHz x 2, integrált VGA-val. Többszöri MINT disztribúció frissítés után leöltem a gépem, és feltettem a legújabb, 17.3-as, 64bites verziót. A baj az, hogy a kép időnként remeg, mikor a kiterjesztett asztal és a laptop monitor között huzigálok valamit egérrel. Ez zavaró ugyan, de nem érdekelne igazán, kényelmetlen csak. Tegnap feltelepítettem a DraftSight-ot próbából (CAD progiszerű), na ez totál darabosan üzemel, állati rossz. A fórumban sajna nem találtam igazán megoldást rá, illetve ami kicsit is célra vezetőnek ígérkezett, azt megpróbáltam. Gondolom a VGA driverrel lesz a kurfli, de nem tudom megoldani. A támogató oldalakat is próbáltam megnézni, persze vannak részei, amiről foggalmam se nincsen - sajnos. Köszi előre is!

Nem írtad mennyi RAM van a gépedben (ebből „eszik” a VGA is). Lehet driver-gond (habár az intel ebből a szempontból nem szokott problémás lenni), de a DraftSight gép és memóriazabáló, simán produkálhatja a „darabos üzemmódot” a legjobb driverek mellett is. (A gép összteljesítménye nagyon lényeges a „normális” működéséhez.) (A 64 bites rendszer alapból több memóriát igényel, nem igazán szükséges egy relatív kevés memóriával rendelkező géphez [például 4 GB és ez alatt].)

"leöltem a gépem" No, ezt nem kellett volna. Azóta egyfolytában remeg, ha a közelébe mész. Pszichológus kell neki.

Htibi„Nem írtad mennyi RAM van a gépedben (ebből „eszik” a VGA is).” Biztos? i3-mas processzor. Ezeknél már tudtommal nem az alaplapba van integrálva a VGA, hanem processzorba. Kérjünk le egy free -h kimenetet.

csuhas32Mindegy, hová van integrálva a VGA, attól még memória kell neki. Hidd el, elveszi azt, ami kell neki.

csuhas32(OFF Melóból kifolyólag úgy 15 éve rész vettem egy Intel "termékbemutatón", ahol a cég új fejleszési irányait, processzorait mutatták be. Mindenki felkapta a fejét, amikor elhangzott az a mondat, hogy a világon az Intel adja el a legtöbb videokártyát. Aztán a felhördülésre természetesen széles mosollyal megmagyarázta a zelőadó: az Intel alaplapi chipsetjeiben benne van a videochip. Attól hogy a vevő nem használja, még az el van adva. Azóta meg már a prociba építik be, így a chipsetgyártók is kénytelenek lenyelni a békát.)

a mester:) ez jó! én vagyok ám a pszihológusa, kap tőlem simit eleget, de el is várok tőle azért! :) 8GB ram van a gépben, a proci az, ami. itt a free kimenet: http://paste.ubuntu.com/15035513/ és a -h kimenet is: http://paste.ubuntu.com/15035524/

Egy Ubuntu Live-val megnéznéd, ott is produkálja-e?

Csak nem egy hybrid vidkártyás AMD/Intel laptopod van? Akkor itt lesz a baj, nem a memória mennyiséggel. Elvileg már Ubuntu alatt megoldották, van is rá leírás. Ezen a vonalon keress. Szerencsére nekem Intel integrált van (ATI nélkül), így egzakt megoldást nem tudok.

csuhas32Biztos. :-) Bárhol legyen a „VGA”, memória kell a működéséhez. A külön kártyánál ez a memória ott van a kártyán. Az alaplapi „kártya” (:-)) az alaplapon lévő memóriából eszik. A prociba épített pedig szintén innen veszi a szükséges mennyiséget.

lev258most Liveval vagyok. csinalta a balhet mar, de nem tudom elocsalni epp a hibat...

Silent_Bobhat nem hiszem, hogy hibrid lenne, azt csak lattam volna valahol, ha igy van

Gabesz68Remélem Ubuntuval (Unity-vel) és nem Mint-tel nézed. Lényeges lenne, hogy más legyen. Akkor azon is tapasztalod ezt a jelenséget?

Gabesz688 GB elég szép mennyiség, ezen nem szabad kibukjon még a DraftSight sem. RAM letudva, a procit írtad (ebben van GPU is), de emellett nincs véletlenül egy második videokártya is tiszta véletlenségből?

Silent_BobCsak AMD-s hibrid van? Emlékeim szerint az NVIDIA is szerepel ebben az összefüggésben.

Gabesz68Ubuntu 14.04, ezt tala'ltam most e'pp... ezzel nem csina'lja me'g na de nem is ezzel kell, hogy menjen ugye...

Gabesz68Azért kérdeztem, mert ez alapján könnyen lehet, hogy nem a driver, hanem a grafikus felület kavar be (gondolom Mint Cinnamon-t használsz).

Htibinem tudok ro'la... persze HDMI kimeneten van a kulso monitor, de az nem kulon kartya, ugyi...

Gabesz68Nézd meg mit használ meghajtónak. Aztán ugyanezt nézd meg a telepített rendszeren is.