Hahó! Dell laptopom van, INTEL Core i3, M 350 @2.27GHz x 2, integrált VGA-val. Többszöri MINT disztribúció frissítés után leöltem a gépem, és feltettem a legújabb, 17.3-as, 64bites verziót. A baj az, hogy a kép időnként remeg, mikor a kiterjesztett asztal és a laptop monitor között huzigálok valamit egérrel. Ez zavaró ugyan, de nem érdekelne igazán, kényelmetlen csak. Tegnap feltelepítettem a DraftSight-ot próbából (CAD progiszerű), na ez totál darabosan üzemel, állati rossz. A fórumban sajna nem találtam igazán megoldást rá, illetve ami kicsit is célra vezetőnek ígérkezett, azt megpróbáltam. Gondolom a VGA driverrel lesz a kurfli, de nem tudom megoldani. A támogató oldalakat is próbáltam megnézni, persze vannak részei, amiről foggalmam se nincsen - sajnos. Köszi előre is!
Intel HD Graphics Controller – a kép remeg
Nem írtad mennyi RAM van a gépedben (ebből „eszik” a VGA is). Lehet driver-gond (habár az intel ebből a szempontból nem szokott problémás lenni), de a DraftSight gép és memóriazabáló, simán produkálhatja a „darabos üzemmódot” a legjobb driverek mellett is. (A gép összteljesítménye nagyon lényeges a „normális” működéséhez.) (A 64 bites rendszer alapból több memóriát igényel, nem igazán szükséges egy relatív kevés memóriával rendelkező géphez [például 4 GB és ez alatt].)
"leöltem a gépem" No, ezt nem kellett volna. Azóta egyfolytában remeg, ha a közelébe mész. Pszichológus kell neki.
csuhas32(OFF Melóból kifolyólag úgy 15 éve rész vettem egy Intel "termékbemutatón", ahol a cég új fejleszési irányait, processzorait mutatták be. Mindenki felkapta a fejét, amikor elhangzott az a mondat, hogy a világon az Intel adja el a legtöbb videokártyát. Aztán a felhördülésre természetesen széles mosollyal megmagyarázta a zelőadó: az Intel alaplapi chipsetjeiben benne van a videochip. Attól hogy a vevő nem használja, még az el van adva. Azóta meg már a prociba építik be, így a chipsetgyártók is kénytelenek lenyelni a békát.)
Egy Ubuntu Live-val megnéznéd, ott is produkálja-e?
Csak nem egy hybrid vidkártyás AMD/Intel laptopod van? Akkor itt lesz a baj, nem a memória mennyiséggel. Elvileg már Ubuntu alatt megoldották, van is rá leírás. Ezen a vonalon keress. Szerencsére nekem Intel integrált van (ATI nélkül), így egzakt megoldást nem tudok.
Silent_Bobhat nem hiszem, hogy hibrid lenne, azt csak lattam volna valahol, ha igy van
Silent_BobCsak AMD-s hibrid van? Emlékeim szerint az NVIDIA is szerepel ebben az összefüggésben.