HtibiA Mint 17.3 lényegében az Ubuntu 14.04.3-ra épül (kernel és Mesa oldalon). Így marad a Cinnamon, mint tettes. Kérdezőnek: A Mint-eseknek kellene jelezni a problémát, hogy javítsák.

Gabesz68Azért én szeretném látni annak a gépnek a specifikációit, nem csak így, hogy DELL, i3-as proci, 8 GB RAM, hanem pontos típusjelet és hogy a gyártó mit állít róla. (Azt már csak hab a tortán, hogy a rendszer által a hardverről szolgáltatott adatok is pontosak szoktak lenni. Csak meg kellene nézni.)

lev258na jo, de egesz pontosan mit mondjak nekik? a hiba jelenseget ertem, de nincs ervem arra, hogy a Cinnamon a hibas, csak az occum borotva...

Gabesz68Az előbb lett érv: azt írtad, Ubuntu alatt nem jelentkezik (miközben a háttérben megegyeznek a driverek). Ha meg tényleg biztos akarsz lenni, akkor nézd meg az Ubuntu Cinnamon változatot is. Kollégának van ilyenje: http://logout.hu/bejegyzes/lathronos/ubuntu_14_04_3_cinnamon_base_64bit_remaster.html

Htibina most kell a segitseg... hogyan... ugy latom, hogy ugyan az a meghajto

lev258kicsit tavolodva erzem eredeti celom... a helyzet, hogy feltelepitettem a live alatt ezt a ravasz draftsight nevut. ugyan azt csinalja, mint a MINT alatt, ugyhogy tok mindegy, hogy a Cinnamon e a hibas... ugy ertem, hogy akad, ratyi, hasznalhatatlan.

Gabesz68Mármint Ubuntu alatt csinálja? Mert akkor valóban nem a Cinnamon, hanem a driver lesz a ludas. Vagy lassan kiderül, hogy a DraftSight-tal vannak a gondok? Csak te tudod kideríteni, ha következetesen teszteled.

lev258valószínűleg igazad van, de pont ezért fordultam ide... és valószínű az is, hogy nem voltam elég egzakt: eddig is MINT-et használtam, már vagy két éve így teszek, emlékeim szerint eddig nem volt ilyen probléma. tény, hogy ennyire nagy video igényű progit, mint egy ilyen tervező, csak a virtualbox-ban futó WIN7 alatti Visio volt, és az - azt hiszem - gyerekecske ehhez képest, de lehet, hogy rosszul hiszem. a Visiot simán használom most is win-el, tokkal vonóval együtt, de oda már nem szívesen telepítenék autocad-ot. hopp, viszont a win alá be tudom lökni a DraftSight-t! :D na mindjárt megpróbálom...

Gabesz68Az nem segít sokat. Akár jó, akár nem Windows alatt, attól még a Linuxos DraftSight is lehet bug-os. Neked a rendszert (driver-t), grafikus felületeket és a DraftSight néhány verzióját kellene tesztelned, különböző összeállításokban, hogy egyértelmű legyen, hol kell keresni a hiba okozóját.

"A baj az, hogy a kép időnként remeg, mikor a kiterjesztett asztal és a laptop monitor között huzigálok valamit egérrel." Akkor ideje, hogy beszéljünk a hüvejgombáról. Miféle hardverről van szó? Hány gép, hány egér, hány tévé, hány konnektor...

lev258igazad van, mert a cél a windows függetlenség. attól még a grafikus rendszert tesztelhetem-terhelhetem így, nem? na jó, de akkor húzzak le régebbi DraftSight-okat is, és tapizzam végig őket?

a mester:) fújjj... egyébként ma tetszik a humorod! valaki kialudta magát esetleg? :D lspci játszik itt? ez jó, ha küldöm?

Gabesz68Annyi látszik, hogy egyetlen VGA-chipje van a gépnek. Tehát ahhoz vagy tettél fel drivert, vagy nem, de csak őt lehet okolni a kép megrajzolásáért. Akkor most a tévékről: hány tévé van rákötve, hogyan van rákötve... (Windows alatt jó? Akkor Windowst kell használni ezen a gépen. Különben is, a Dell a Windowst ajánlja.)

a mesterigen, tudom hogy azt ajánl, de nekem eddig semmi bajom nem volt a linux-al, a win-t nem véletlenül hanyagolom, mint - gondolom - Te sem. windows keret már három éve nem volt rajta - mióta ide regisztráltam -, csak virtualbox-ban van, mert pont az ilyen alkalmazások miatt még szükséges, de egyre ritkábban kapcsolom be szerencsére 1db samsung 24"-os lapostv van kötve HDMI-vel

Gabesz68Egy kérdés (habár így van, ha jól értettem az eddigieket), a VB-ban futó Windowson a windowsos DraftSight majdnem jól megy. Akkor viszont a linuxos DraftSight eszi meg a rendszert. Nézz egy top-pot, miközben futtatod. Mikor darabos, akkor a CPU-terhelés nagy?