Egy Ubuntu Live-val megnéznéd, ott is produkálja-e?
Intel HD Graphics Controller – a kép remeg
Csak nem egy hybrid vidkártyás AMD/Intel laptopod van? Akkor itt lesz a baj, nem a memória mennyiséggel. Elvileg már Ubuntu alatt megoldották, van is rá leírás. Ezen a vonalon keress. Szerencsére nekem Intel integrált van (ATI nélkül), így egzakt megoldást nem tudok.
Silent_Bobhat nem hiszem, hogy hibrid lenne, azt csak lattam volna valahol, ha igy van
Silent_BobCsak AMD-s hibrid van? Emlékeim szerint az NVIDIA is szerepel ebben az összefüggésben.
Gabesz68Azért én szeretném látni annak a gépnek a specifikációit, nem csak így, hogy DELL, i3-as proci, 8 GB RAM, hanem pontos típusjelet és hogy a gyártó mit állít róla. (Azt már csak hab a tortán, hogy a rendszer által a hardverről szolgáltatott adatok is pontosak szoktak lenni. Csak meg kellene nézni.)
Gabesz68Az előbb lett érv: azt írtad, Ubuntu alatt nem jelentkezik (miközben a háttérben megegyeznek a driverek). Ha meg tényleg biztos akarsz lenni, akkor nézd meg az Ubuntu Cinnamon változatot is. Kollégának van ilyenje: http://logout.hu/bejegyzes/lathronos/ubuntu_14_04_3_cinnamon_base_64bit_remaster.html