"Kérem ne javítsatok ki!!!" Így nem ér! Ex cathedra kijelentesz dolgokat, de tilos rákérdezni, hozzászólni. Leülhetsz.

anacondaDe hogy érdemben is válaszoljak, idézőjelbe van téve, és ez a blog nem a Wine-ról szól. És írtam, hogy ez a véleményem. Neked mi a véleményed? Tudom, és-sel nem kezdünk mondatot...

Ettől http://ubuntu.hu/node/42004#comment-524086 vagy ettől http://ubuntu.hu/node/42004#comment-524102 milyen hosszabb és szájbarágós litániát kéne írni? Xubuntu-val indította a témát majd kiderült, hogy Unity van. A wine ikonját kereste amivel indíthatja,mindkét fenti javaslat ugyanaz.Keresd meg a Dash-ban.végül is megtalálta. Mielőtt már jött a szokásos első félórás csalódásos szöveg. Kittus a Linux másságára és a szabadság miben létére próbált rávilágítani.Továbbá arra, hogy kell lenni a felhasználóban némi elszántságnak, ha saját maga akarja a rendszerét alakítani-adminisztrálni.Ha ez nincs vagy nem akarja, akkor megkérhet valakit, hogy üzemelje be a Linuxát, vagy visszatérhet Windows-ra, vagy beletanul és lehet a maga ura.Mindent viszont senki sem fog a szájába rágni és a kezét sem fogja mindig valaki.

anacondaTeljesen rossz koncepció alapján szemléled a helyzetet. Egy macskán számon kérni, hogy nem ugatja meg a postást nem a macska hibája! A fórum kérdésekre adott válaszok (felvetésekre adott reakciók) összessége. Fórumból nem lesz enciklipédia. Enciklopédia átgondolt felépítésű, szerkesztett tudásbázis. Ahhoz szerkesztők kellenek, akik valamilyen elképzelés alapján megírják és frissítik a cikkeket. Itt viszont speciális esetekre adott válaszokról van szó, sokkal frissebb ez a megoldás, mert sokkal-sokkal kevesebb befektetett munkába kerül, mint egy átfogó tudásbázis építése. Emellett a linux egy rendkívül dinamikusan változó rendszer, ami egyik eszközön megy, az másikon nem feltétlenül fog működni (pár nap múlva, egy frissítést követően már talán azon is működik, rosszabb esetben egyiken sem). Felhasználói hibának tartom, ha valaki windowson nevelkedett, és linuxon is ugyanazokat a programokat akarja erőltetni ahelyett, hogy létező alternatívákat tenné teljessé az életét.

emergelekHihetetlen, hogy mindig vannak akik képtelenek a sorok között olvasni! Sőt vannak akik csak a nagybetűket ismerik. Akkor megpróbálom szájbarágósan. NEM a Wine fórumtémáról írtam! Ez csak egy PÉLDA. Példa arra, hogy "sok beszédnek sok az alja". Ha lenne egy olyan lap, ahol közérthetően (szájbarágósan) le lenne írva minden ami kapcsolatos a Wine-nal akkor az idézett fórumtémában max. egy link szerepelne, ami oda mutat. És nem kívánok részletesen reagálni a hozzászólásodra, de szerinted "Xubuntu-val indította a témát majd kiderült, hogy Unity van" helyett ő ezt írta: "Ubuntu 16.04-et használok ... Ezt Xubuntu 12.04-en le is töltöttem (ANNAK IDEJÉN) de (MOST, hogy Ubuntu 16.04-et használok) a 16.04es szoft. Kp.-ban nem találtam. Tényleg nem érted? Amikor Xubuntut használt, akkor megtalálta a szoftverközpontban (szoft.Kp), de most, hogy Ubuntut használ nem találja. És ki mondta, hogy hosszabb litániát kell írni? Amúgy erre gondolsz: "Reménytelen vagy ne haragudj"?

anacondaSzámomra is hihetetlen, hogy néha-néha indul egy ilyen topik és az eleje és a vége is ugyan az.Kijelented, hogy nem akarsz vitát indítani, de konkrét eseteket idézel.Aztán csodálkozol, hogy reagálnak. Ha ennyire fontosnak tartod az ötleted, akkor el kéne kezdeni csinálni és szólni, hogy gyertek segítsetek.Írjatok tapasztalatokat, küldjetek be ezt és ezt.Nem csak gondolati síkon elmélkedni arról, hogy hogyan lehetne mindent leírni úgy, hogy minden kezdő hiba nélkül vegye az akadályokat.

Készíthetsz leírásokat, szívesen közzé is tesszük. Tele van már velük az internet, ahogyan ez a fórum is. A probléma nem a leírásokkal (vagy a hiányukkal) van, hanem azzal, hogy a kérdezők többsége eszméletlen lusta picit is keresni, elolvasni egy oldalnyi szöveget, értelmezni, logikusan végrehajtani a leírtakat. Nekik csak 2 parancsra van szükségük, amivel varázsütésre megoldódik minden problémájuk! Logikusan gondolkozni manapság nem sikk, ahogy dolgozni sem. Az amerikaiaknál erre van a "man". Eldugult a lefolyó, nem működik a számítógép? - Hívjuk a "man"-t. A fórumon Te vagy az a bizonyos ember, Te vagy aki elvégzi helyettük a piszkos munkát.

emergelekhttp://wiki.ubuntu.hu/index.php/Kezd%C5%91lap Lehet írni, szépen, részletesen új leírásokat, lehet, bővíteni, javítani már meglévőket. Minek még itt is?

XebecheCsak az utolsó gondolatodra reagálnék, mert a kutya-macskás bölcsességedet nem értem, a többivel meg nagyjából egyetértek, de szerintem szabad jobbá tenni az életet. Ha a munkahelyeden Windows kell használnod, nem fog hiányozni a terminál? A kedvenc fájlkezelőd? A Firefox? (mondjuk!) És ha lenne rá lehetőség hogy emulátor segítségével használhatnád őket? (Tudom, hogy a terminált akkor sem tudnád mire használni) Én amint írtam szintén feltettem a Wine-t, és egy darab programot telepítettem az IrfanView-t, amit évente 3-4 alkalommal használok. Persze meglennék nélküle, de nem akarok. Lehet ecset nélkül is festeni, akár egy rajzszöggel is, de egyszerűbb ecsettel. De hogy ez "felhasználói hiba" lenne, az egy teljesen értelmetlen megjegyzés. Amikor még Windows használtam (Millenium, W2K, XP) akkor is használtam "linuxos" programokat, csak nem tudtam: Firefox, VLC. Te akkor azt mondtad volna, használjak IE5-öt, és WMPlayert? Az IrfanView-nak NINCS létező alternatívája Linuxon. Vagy Te tudsz olyat, amellyel nagy mennyiségű kép rendezését el lehet végezni az alábbi módon: A "bélyegképek" mérete akár 800x800px is lehet! (Ami persze már-már értelmetlen) Előre definiálható 14 célmappa, és a képek válogatásakor csak a mappa sorszámát kell megadni, és a program áthelyezi oda a képet. (Amikor pl. a photorec által összeszedett több ezer képet kell valahogy rendezni) Ez csak egy a sok igen hasznos funkció közül. Miért lenne az "felhasználói hiba", ha valaki egyszerűen old meg egy feladatot ahelyett, hogy hátrakötött kézzel próbálná? Ennyire nem kell fanatikus Linux-hívőnek lenni!

rapfenŐ valami saját projektet szeretne, az a meglátásom.Ha annyira komolyan gondolná, mint amennyire mondja, akkor tett volna a dolog mögé már egy honlapot felülettel, vázlatokkal.Így meg így kéne, ez meg ez kéne még, de nem úgy mint máshol van. Amíg ez nincs meg, szerintem addig ez az egész csak a keserű szájíz kimutatása a nem tetsző dolgokról. Továbbá semmi garancia nincs arra, ha ez elkészülne úgy ahogy szeretné, hogy a kezdők ott kezdenének.

anacondaDe ha azért írtad, mert szerinted így helyes, akkor tájékoztatásul közlöm, hogy amúgy az "alap információ" hivatalosan "alapvető információ", ami két szó, és nem írandó egybe. Azon lehet sokáig meditálni, hogy a rövidített verziót hogyan kell írni. A Google szerint a Te általad javasolt írásmód fordul elő legkevesebbszer. Ami persze nem zárja ki, hogy neked van igazad, csak linkeld ide azt a nyelvtani szabályt ami alapján kijavítottál! Alap információk: Nagyjából 144 000 találat Alap-információk: Nagyjából 144 000 találat Alapinformációk: Nagyjából 47 900 találat Alapvető információk: Nagyjából 949 000 találat Egyébként valószínűleg nem olvastad ezt a részt: "sokszor jön egy sor kioktatás, cseszegetés, ... az adott kérdés szempontjából lényegtelen, bár jogos hibás megfogalmazás kijavítása" Amennyiben nem így értetted, akkor ez a hozzászólás NINCS.

anacondaSzép kört futottál: "Ha a munkahelyeden Windows kell használnod, nem fog hiányozni a terminál? A kedvenc fájlkezelőd? A Firefox? (mondjuk!)" "Ennyire nem kell fanatikus Linux-hívőnek lenni!" A munkahelyemen Windowst használok. Nem hiányzik a terminál, mert ott is használom. Nincs kedvenc filekezelőm, mindegyik rendszeren azt használom, amit a rendszer szállít. Megtanulom használni, nem nosztalgiázok másik rendszer felé. "A Firefox? (mondjuk!)" Gyűlölöm a firlefokszot, nem is használom, bár létezik Windowsra is, nem tudom, miért titkolod.

anaconda"ez a blog nem a Wine-ról szól. És írtam, hogy ez a véleményem." Fórumtéma Alapinformációk NEM BLOG, ezt benézted.

anaconda"Azon lehet sokáig meditálni" Meditálni lehet, meg guglitalálatokat számolni... ahol ugyanúgy hejtelenül írgyák. De ha azt akarod írni, hogy alapvető információk, akkor azt írd, és ne mást.

rapfenLátom, Te sem olvastad el a témaindítót, mielőtt hozzászólsz. Linkeld már ide hogy mit találtál a wikin a "tearing" kifejezésre!

a mesterA létezik, és a telepítve van között van egy hangyafasznyi különbség. (Nem tudom, hogy egybe kell-e írni azt, hogy hangyafasznyi, de majd az okosok kijavítanak.) És úgy látszik Te sem olvasol a sorok között. Persze ezt nem tanítják.

Érdekes, hogy néhány havonta, évente, előkerül ez a téma, és az is érdekes merre fajul. Nincs megfelelő dokumentáció a linuxhoz. Azután megállapítódik, hogy tele van vele a net. Úgy tele, hogy nincs ember aki eligazodna rajta. Vagyis, akkor nincs. DE, mert azért, mert mindenki lusta, hogy megnézze, hogy hogyan is kell, mert úgy hiszik, hogy olyan minta win. Jó, de csinálni kéne egy érthető leírást. De nem kell, mert van, csak meg kell nézni. NAGYLEVEGŐ Viszont a winhez fele ennyit sem kell nézni, mégis megy, a linux meg egy bug. Dehogy megy, és tele vagy vírussal, meg kémprogrammal. Ok, de ha leemelek a polcról egy bármilyen progit az megy. Jó, de a win a buta rabszolgáké, akiknek megmondják mit szeressenek, ezért nem kell utánanézni, a linux meg maga a szabadság és "hüje" vagy, mer' nem tudod használni. Te meg egy normális videót sem tudsz lejátszani, mer' szaggat, mer' nincs driver a kártyádhoz! BEE-BEE Egyik tanárom sokszor mondogatta: "Minden kérdés egyszerű, ha tudod a választ." Szerintem az van, hogy ezen a világtájon főleg win-en szocializálódtunk, a számítástechnikai logikánk ehhez igazodott, pláne, ha nem informatikusok vagyunk. Nem olyan rossz az. A linux meg más logika, és a többségnek valóban nehezen érthető. Viszont ingyen van, és szabadon változtatható, és vannak a számítástechnikának olyan területei, ahol ezek igencsak előnyt jelentenek. Meg persze vannak olyanok is, ahol egyszerűen nem lehet win nélkül meglenni. Melyik a jobb? Hát, amelyik NEKED jobb. Szerk: Kell-e "alapinformációk"? Persze, hogy kell! Ettől szabad szoftver! A közösség fejleszti, tehát minden régi, új, összefoglaló, újító, ismétlő és eltérő KELL!