sibbinakKozben beirtam a rfkill list parancsot is. Es a wireless Lanra ezt irja: Soft blocked: no, Hard blocked: yes

sibbinakEz magában még nem működne, csak előkészítette ezt: "Please get a temporary wired ethernet connection and do: Code: sudo apt-get install build-essential linux-headers-generic If either or both is already installed, please proceed. Download this file to your desktop: http://www.kernel.org/pub/linux/kern....7.9-1.tar.bz2 Right-click it and select 'Extract Here.' Now back to the terminal: Code: cd Desktop/compat-drivers-3.7.9-1 ./scripts/driver-select ath make sudo make install sudo modprobe -r ath9k && sudo modprobe ath9k Now is it working?" Ebből az elsőt már megcsináltad, de mielőtt még a második felével próbálkoznál, csináld, amit a többiek mondanak, hátha az is elég.

rapfenKedves raprajongò, lefutott minden, es sajnos a szakkifejezéseket sem ismerem, de türelmesen kivártam, hogy megint a szokasos kezdomondat legyen a vegen a villogo kurzollal. De most mar csak 99.9%ban vagyok benne biztos. Megprobalhatom ujra ugyanugy, ugyanazzal a paranccsal installalni ezt, csak hogy biztos legyen?

sibbinakLehet, hogy itt lesz a bibi "Hard blocked: yes" Nézd meg, nincs e a gépeden valahol egy kis kapcsoló. De lehet hogy valamelyik bill. kombinációval lehet "élesíteni" a WiFi-t. Szerk.: Lehet hogy a Windows+W ? https://i.imgur.com/sQTnWHx.png

h_baluNa, letoltottem, es az extract here-re katintottam, majd vissza terminal, hosszu parancsot ezuttal bemasoltam egerrel, de ezt irja: no such file or directory, no targets specified and no makefile found. Stop. No rule to make target 'install'. Stop. Probaltam az elso sort beirni kulon is, de ugy sem volt jo. Latsz valami elirast a kodban? Koszi

lala2Kedves Lala, köszönöm az ötletet, de sajnos, a laptopon nincs semmilyen kapcsolo. Az F3 gombra van a wifi jel festve, de az Fn+F3ra nem reagál.

sibbinakOda lépj, ahová tetted és kicsomagoltad a letöltött cuccot. (cd = válts könyvtárat.. , ahová akarsz lépni, mert alapból a saját mappádban nyílik meg. cd Letöltések = átlépsz a Letöltések könyvtárba, meglátod, mert „megváltozik” a prompt is Hogy éppen hol vagy kiírathatod a pwd paranccsal. alkönyvtárakba pedig az elérési utat adod meg pl cd Letöltések/filmek/ismeretterjesztok Fontos a kis és nagybetű. elsőre ennyi elég. :-) )

a mesterEgy barátom még régebben mesélte, hogy neki konkrétan a gép belsejében volt a kapcsoló, és szét kellett hozzá szedni. Aztán, hogy ebből mennyi igaz... (Szét ne szedd! Csak írom, hátha a későbbiekben jól jön.)

a mesterKedves Mester, ez a sok minden itt magyar nyelven mit jelent...? http://paste.ubuntu.com/17923960/ Szerk. Htibi Leközelebb a hasonlóan hosszú szövegeket, logokat a http://paste.ubuntu.com -ra tedd, ide pedig csak a linket.

sibbinakLégy szíves, könnyítsd meg a fórum olvasását, és a továbbiakban a hasonlókat pastebinre rakd fel, ide pedig csak a linket írjad! Köszi.

sibbinakEzek a betöltött kernelmodulok. Ha ügyes vagy, megtalálod köztük azt, amit a modprobe paranccsal betöltöttél.

Azért én poénból Live(kipróbálós módban) bedugnék pendrájon, egy Fjodort(a Linpus is ebből lett), v. Rózsát (mindkettőt fahéjjal).

lala2Én ezeket találtam: https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/gnome-nettool/+question/175925 http://askubuntu.com/questions/98702/how-to-unblock-something-listed-in-rfkill/578827#578827

Szia!Próbáltad az F3 megnyomni?Asszem az a wifi bekapcsolója.

rapfenKedves Rapfen, Sajnos nekem ez egy picit kinai. Ha van türelmed, kifejtenéd bővebben? Mit értesz az alatt, hogy "Oda lépj". A terminálba irjam csak be a parancsot, vagy lépjek be konkrétan a mappába? Ha az előbbi, tehát ha parancsot kell csak a terminálba irni, akkor hogy néz ki a teljes parancs? cd Desktop/compat-drivers-3.7.9-1 ./scripts/driver-select ath make sudo make install sudo modprobe -r ath9k && sudo modprobe ath9k itt a cd után irjam a Desktop/compat helyett a sajat igazi helyét? És onnan folytassam, hogy -drivers-3.7.9… stb? És amúgy ezt az 5 soros parancsot egyszerre kell bemásolni a terminálba, vagy soronként, 5ször parancsot kiadni? Bocsi, a hosszú kommentért, meg hogy ennyire nem értek még semmit.

sibbinakcd ------------ odamész ./ ------------ lefuttatod make ---------- lefuttatod make install -------------lefuttatod modprobe -------------- lefuttatod TEHÁT IGEN, öt különböző, egymás UTÁN végrehajtandó parancs. DE ha bármelyik hibát jelez, akkor nincs értelme a következőt elkezdeni, mert ugye egymásra épülnek.

sibbinakJobban nem tudom elmagyarázni idő hiányában. De képzeld el vizuálisan. Van egy terület ez legyen a HDD, van rajta egy ház, tele szobákkal. a ház legyen a rendszer. A ház tulajdonosa a rendszergazda, te mint Felhasználó user, kapsz egy szobát. ez a tiéd, abban garázdálkodhatsz. Ennek a neve Saját mappa. Ha megnyitod a terminált, akkor ennek a szobának az ajtajában állsz. A szobában látsz egy szekrénysort. ezen egy csomó ajtó van. Minden ajtón felirat. Asztal, Letöltések, Zenék, Dokumentumok,.... Az ajtók mögött polcok, mindnek saját neve van. Ezeket már te adhatod meg. Ha valamit keresel, azt kell megmondani, ahol van, azt ahová pakoltad. Ha a Letöltésekben van a keresett cucc, akkor hiába nézed a szobát, hiába a Dokumentumokat. nem fogja megtalálni. ha nem csak az ajtó mögött van, hanem konkrét polcon, akkor azt is add meg (pl Dokumentumok/bevallasok Én nem szoktam ékezetes nevet adni ) Akkor is hiába mondod neki, ha olyan helyet adsz meg, ami nincs. Desktop, dokumentumok,... illetve ha nem jól van megadva a cucc neve. Remélem kicsit érthetőbb a logikája. Természetesen ennél árnyaltabb a dolog, többféle elérési út, nem mindegy hol vagy éppen,stb. ami az alap a cd => válts könyvtárat (change directory) parancs és a pwd (print working directory) pedig az írd ki az aktuális munkakönyvtárat, megmondja hol is állsz adott pillanatban. Ezzel a cd-vel lépegethetsz, nem árt kipróbálni.