3 óra körül sikeresen befejeződött a frissítés. Annyit még leírok kiegészítésként, hogy egy leselejtezett üzleti kategóriás PC-t (HP Compaq dc5850 Small Form Factor) használok, ami kicsit módosítva lett (új CPU és GPU), de eleve ezekkel a módosításokkal kaptam. Használtan vettük úgy 3-4 éve. Már nem emlékszem pontosan...
A CPU (AMD Athlon(tm) Dual Core Processor 5000B 2.60 GHz) így is kb 8 éves. A GPU (AMD Radeon HD 6450) meg körülbelül 5 éves.
A HDD egy 160 GB-os, 7200 RPM-es Hitachi HDS721016CLA382. A Lemezek szerint 3 év 7 hónap 25 nap a bekapcsolva töltött idő.
Hogy mióta van a gépben, fogalmam sincs. A géppel együtt kaptam (beszerelve), nem láttam, hogy mikor rakták bele és nem is kérdeztem. Az is lehet, hogy ez a gyári HDD.
Mindenesetre nagyon megbízhatóan működik és ennyit arról, hogy "földi halandók már nem használnak merevlemezt csak SSD-t". (Ezt a lentebb található cikk szerint Lennart Poettering, a systemd tervezője és legfőbb fejlesztője nyilatkozta, de én nem találok rá külföldi forrást.)
A RAM mennyisége 4 GB.
Ha valaki nem tudja, hogy mi az a systemd, az nem baj. Én se tudom.
Sőt! Az alábbi (több, mint 1 éves) (elég részletes, kimerítő) cikk szerint valószínűleg (pontosan) a készítői se nagyon tudják...
"De akkor mi is a systemd? Erre a kérdésre valószínűleg Poettering és Sievers sem tudna kielégítő választ adni, mivel a projekt célja látszólag napról napra változik. Szerintem sokat mondó, ha megemlítem, hogy a cikk írásakor (2015. június 2.) a systemd legutolsó stabilnak nevezett verziója a 220-as. Igen, kettőszázhúsz."
"A systemd egy sokfunkciós valami, ami éppen init rendszer is."
A cikk alapján lehet, hogy ebből lesz az igazi Skynet... :D
A viccet félretéve:
Én ezzel úgy vagyok, hogy nekem mindegy, hogy systemd megy-e a háttérben vagy valami más, amíg normálisan működik.
Ha továbbra is rendszeresen crashelni fog, akkor kénytelen leszek olyan disztróra váltani, ami nem a systemd-t használja.