[törölve]Ha legalább azt tudnánk, hogy mi nem engedi, és esetleg azt, hogy mit. De azért még így is lehet válaszolni a kérdésre: "Van olyan Linux verzió ami így is telepíthető (GPT)?" Van.

antalzeSzóval a pendrive-ot sikerült megírni? Boot sorrendet gondolom enged állítani. Secureboot ki van kapcsolva?

antalzeKözeledünk: Navon notebook Gugli: Navon notebook >>>> Nagyjából 150 000 találat Navon STARK NX11 Notebook?

Azért, vannak "érdekes" dolgok ! :-( http://www.cnx-software.com/2016/09/21/report-linux-cannot-be-installed-on-microsoft-signature-edition-pcs-laptops-and-tablets/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=google_plus&utm_source=socialnetwor

lala2Ezért is jó, ha az ember ismeri a gép pontos típusát. Mert ehhez ráadásul "semmilyen driver nincs". "Életfilozófiám, hogy nehogy már egy műanyag darab kibaxon velem" De a Microsoft nem egy műanyag darab.

Ennyivel később: 19 nap

Üdv Jómagam is egy navon nx11-el kínlódom :) A nagy problemek 1: Only EFI, nincsen legacy boot lehetőség. 2: Ubuntuék csak és kizárólag a 64bites rendszerben hajlandóak támogatni az uefi-t, nincsen 32 bites uefi iso Becsapós, mert a win is azt fogja mondani, hogy 64 bites alapú a proca, de nem fog 64bites rendszer indulni róla, csak 32 bitben kell gondolkodni. Szóval reszelés van. A support szerint androidott bootoltak róla már, így lehet remix OS a megoldás. (könyebb út) majd meglesem. A végső esetben teszek rá win10-et, A hw támogatás a nagy kérdőjel, mások nx11-en win alatt is szívnak a hanggal, (elég esélyes, hogy linuxal sem fog menni) Amit elvárok a hw támogatás szintjén amivel sikeresnek hívom az installt: Power managment, chipset,képernyő/gpu, wifi, bill/fn keys, hang félek, hogy ez nem fog menni :/

dzoltanÜdv. ! Mielőtt felteszed a Win. 10-et, tégy egy kísérletet valamelyik mókólt ISO-val. http://ubuntu.hu/node/42610#comment-534167

lala2Ez a terv, hogy kimerítem a témát mire w10-re szánom magamat :P

a mesterAz, hogy cpu tudja, de attól még maga a gép nem 64 bites, tudtommal nem fog indulni 64bites OS

a mesterJókérdés, atomos a csoda, semmi OS nincsen, igazából alig tudok róla valamit. Játszom vele :)

a mesterA műszaki adatok alapján,: mint egy nagyra nőtt Intel-stick. :) https://www.euronics.hu/NAVON-STARK-NX11-Fehr-p54670

lala2Olyasmi, én billentyűzettel összeépített olcsó tabletnek hívnám :D A lényeg uaz :D

Xubuntu (mókolt ISO) bootol(na) de a mikor eljut addig, hogy képet kéne adnia belehal, el sem jut az install képernyőig :/ (update): remixOS dettó (update2): Esélytelen. A 9. mókolt cuccal futottam neki, az usb inteles stick-hez készült ubuntuval is próbálkoztam, boot paramtérekekkel mindegyiknél, a legtöbb amit kihoztam belőle, hogy spash screen felvillan, és kivág initramfs-be, oszt annyi. Ez a vas windows only, és törődj bele. A szívem megszakad basszus

lala2Ehhez képest a stick-hez készült ubuntu meg sem mukkan rajta. :/

lala2Csak úgy olvasgatok a gúúgli(nevű reklám keresőn) minden félékeket: " És egy rossz hír: Az NX14 mindössze 3 napot bírt. Egyszer csak kikapcsolt és nem is lehet visszakapcsolni. Csak a led felvillan egy pillanatra és annyi. Egy jó tanács minden NX tulajdonosnak: Amíg töltőn van a készülék, ne legyen lecsukva a fedél, mert rohadtúl melegszik, és ha még a kijelző is le van csukva, szerintem túlmelegszik. Nincs aktív hűtése, úgyhogy a meleg nem tud belőle távozni "csak úgy". " A tied 11-es, de rossz családból származik.

dzoltanProca: z3735F Intel Atom 4 core 1,33Ghz Ram:2048 PMIC: Xpowers or T1 Audio realtek ALC5642 MIPI PANEL: Innolux8x12 Wifi/BT: Realtek RGN RTL8723BS Charger xpowers Gyro: Bosch BMG160 Accel/compass: Bosch BMC150 Ez a HW configja a bios szerint Update: sikerült hazavágni a vasat :) Addig állítgattam a bios-ban a videó részt, hogy nem ad képet, és lövésem sincsen hogyan lehetne defaultra állítani, már az akksit is lehúztam egy 10 percre, de ugyanaz :) Írtam a szupportnak :)