cooiEzt = "/etc/resolv.conf file tartalmát " hol találom vagy hogy tudom lekérdezni? Ne haragudj, de konkrétan meg lett adva, hogy hol találod és mi a fájl neve. Ettől pontosabban már nem lehet meghatározni egy fájl helyét egy rendszeren belül. (Fájlkezelőt pedig még Windowson is használnak. :-() Megnyitni egy szövegszerkesztővel lehet. Még ezt a részét is elintézi a fájlkezelőd, hiszen csak rá kell (dupla)kattintani az adott fájlra.
Látható WiFi-s hálózathoz nem kapcsolódik a PC
[törölve]
cooiNe keresd, amig a ping nem sikeres! Addig ugysincs értelme. Első lépés a ping...
lala2Ez már feltételezi azt, hogy a terminált és az azokban használatos parancsokat ismeri. Ez a része viszont már erősen az ötös találathoz hasonlít a lottón. (Függetlenül a mostani kérdezőtől, általánosságban értem.) A (grafikus) fájlkezelő használata pedig, elvileg még egy windowsosnak is megy (vagy kellene menjen).
[törölve]
cooiOk. Most mégegyszer. amikor a ping 8.8.8.8 megy (ahogy a képernyőkép végén csináltad) - tehát jön válasz - akkor a 8.8.8.8 helyett google.com tehát: ping google.com Akkor is jön válasz? Ha igen akkor van interneted. (Ha pl a firefox mégsem látja, az már más probléma.) Ha nincs, akkor pedig a resolv.conf kellene, ahogy feljebb írtam.
[törölve]
cooiA google válaszolt. Akkor most kábel/kontakthibád van vagy amivel netezni akarsz program. A wifi jó. Csatlakozott mindenki mindenkihez.
[törölve]
cooiA 15 méter nem probléma. Annál többet kell bírnia. 100-as nagyságrendet. Azt, hogy ledobál, okozhatja egy másik -a háttérben futó- program is. Például ha az nm-applet bent van és a wpa_supplicanttal akar egy másik program csatlakozni. Ehhez viszont tudni kellene, hogy milyen programok futnak. Pl.: hogy mik vannak az autostartban, rc.localban, a megfelelő rc.x.d-ben... Milyen programokat telepítettél. Ez így a távolból elég komplikált. Egyébként a wifi wifin csatlakozik - amikor "visszaugrik" akkor nem a kábel miatt ugrik vissza. Neki mindegy, hogy van a WAN-ban valami vagy nincs.
[törölve]Te ezt olvastad ki a hozzászólások sorából... Én meg azt, hogy amikor bedöfi az UTP kábelt, akkor van net, amikor kihúzza, akkor nincs net. Mert wifi az nincs. Láttya, hogy hová kéne csalatkozni, de nem csalatkozik. Valami wificsatlakozós logot kéne nézni. Szerintem, de én csak egy mezei linukszhasználó forrasztópákás vagyok.
[törölve]"Egyébként a wifi wifin csatlakozik - amikor "visszaugrik" akkor nem a kábel miatt ugrik vissza. Neki mindegy, hogy van a WAN-ban valami vagy nincs." Ezzel kapcsolatban egyszer már felvetettem itt a fórumon, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a WIFI és a LAN tud egyszerre működni. "100-as nagyságrendet." a 900 is 100-as nagyságrend. Közelebb állna a valósághoz így: 100 méter körül, de inkább kevesebb legyen.