bartaszili"De mit változtat ez azon, hogy a Windows elrontotta saját magát egy leállítás folyamán?" Ezen semmit. Az viszont nem mindegy, h az a másik windóz vagy OS vagy akármiazmának még lehet esélye visszaszerezni az adatok egy részét. Ez pedig már sok emberkének nagy kavicsomlás lehet a szívéről... :)

Kittus2jó, de egy linux kell hozzá, amivel amúgy is hozzáférek readonlyba... utána meg csókolom.

bartasziliDe azt is írta a kérdező, hogy nem lehet felcsatolni így sem. ...amire ugyancsak az volt a válasz, hogy nem lehet read-only módban csatolni. A lényeg, hogy nincs amiért rugózni azon, hogy mire jó vagy nem, az emlegetett parancs, addig, amíg nem pontosít a kérdező.

bartaszili:) Ez is igaz! :) Mivel hibaüzi nincs, így csak tippelünk, hogy egyáltalán mi lehet a baj. Lehet, hogy még menthetőek az adatok és a diszk de az is lehet hogy a hw megkapta a dementorok csókját és akkor igazán mindegy hogy milyen ráolvasást, OS-t, Uri Geller kanálhajlítót és miegymást használ az ember... :) Max ha nagyon kellenek az adatok, akkor zsebbenyúlás és marad a Kürt.

segeta0. itt meglesi mi az elérhetősége a windowsos partíciónak, mondjuk /dev/sda3 legyen ebben a példában sudo fdisk -l | grep NTFS 1. létrehoz egy üres mappát először valahol, pl a /media alatt sudo mkdir /media/windows 2. felcsatolja csak olvashatóan sudo mount -o ro /dev/sda3 /media/windows

bartasziliKöszi a hozzászólásokat, legkorábban ma estére tudom meg, hogy mit sikerült az említett javaslatok alapján alkotni ismerősömnek, tehát várok. Ne is várjatok addig érdemi beszámolót. Köszi mégegyszer.

HtibiUgyancsak az volt a válasz. Hmm. Máskor is volt eszerint olyan válasz, hogy nem lehet read-only módban csatolni. Fene tudja. Eddig csak olyan hibaüzenetet láttam, hogy nem lehet csak read-only módban csatolni (a témaindítóban is ez szerepel). Én már csak az eredeti hibaüzenetnek hiszek, a többi csak pletyka. :-) (Persze nem a te sarad, ha véletlen a kérdező pontatlanul idéz vagy fordít.)

Ennyivel később: 5 év