Kritikus hibák tömkelege a folyamatnapló szerint (Kubuntu 16.04-en) (Megoldva – megjelenítési hiba)
"A lényeg az, hogy ha ez nem hiba, akkor miért jelzi hibának"
Nézd meg mekkora a /var/log mappa mérete. (Nálam, 14.04 alapú rendszeren 54.3 MB)
lala2Köszönöm, megnéztem: 10,7 MB Akkor ha jól sejtem, ne foglalkozzak a kritikus hiba megjelöléssel, nincs jelentősége, csak besorolási hiba. Nem gondoltam volna. Köszönöm, hogy megnézted! A lassulás oka is nyilván máshol keresendő. De egyelőre nem foglalkozom vele, csak ha esetleg még tovább lassulna.
kzprogÁllítsd be hogy a lognézdegélőd mit tekintsen kritikus hibának. A tűzfalnál pedig nézz utána, hogy mi generálja a multicast forgalmat. (Pl: IGMP, PIM) Aztán el tudod dönteni, hogy ez kell neked vagy sem és így van-e jól. Ha kell, engedélyezd a tűzfalban. Ha nem kell, akkor állítsd be a lognézdegélőt, hogy ne vegye kritikus hibának. De vélhetően ez IGMP forgalom lesz (PROTO=2) és a routered pingeli a subneten lévő hostokat. De ellenőrizd le. Biztos ami zicher. (tcpdump, Whireshark)
sokszor az egyszerű megoldások hoznak sikert. pl.: sudo apt autoremove ... ha meg nagyon molyolhatnékod van a biztonság területén: sudo add-apt-repository ppa:oisf/suricata-daily egész izgalmas dolgokat lehet vele művelni :-)