mcllNem így lenne a szintaktika linuxban? Teljes név: Gabcsu Felhasználó név: gabcsu A felhasználó azonosítása mindig a felhasználó név szerint történik és nem a teljes neve szerint.

mcll''a saját "mcll" csoport lesz a "tulaj". Így a többi user olvasni ugyan tudja, de írni nem.'' Akkor a többi usert is add hozzá az "mcll" csoporthoz.

• mcll válaszolt erre.

a mesterHasonlót próbáltam, a "kozos" nevű csoportal. De ha egy user létrehoz valamit, akkor az a saját csoportjának azonosítóját rakja be, hiába adtam hozzá mindenkit a "kozos" csoporthoz. Tehát ha pl gabcsuuh létrehoz valamit, akkor a könyvtár/fájl tulajdonosa gabcsuuh.gabcsuuh lesz és nem gabcsuuh.kozos.

mcllforce group = kozos Ez sem vezet(ett) eredményre?

• mcll válaszolt erre.

emergelekDehogy. :) Az összes user aki Win10-ről mappel fel Samba sharet mindnek van local usere/passa, és persze Sambausere is. Több share van, mindenkinek van sajátja, de van 1-2 közösen használt is.

sömikeHopp lehet ez hiányzott? Beraktam smb.conf-ba, majd smbd restart utána win-ről csináltam egy mappát, betettem egy fájlt és végre a "kozos" csoportot rakta attributumba: Az új mappa: root@mcll:~# ll /home/kozos/ | grep -i test8 drwxrwxr-x 2 mcll kozos 4.0K May 23 16:00 ###TEST8/ És az új fájl: root@mcll:~# ll /home/kozos/"###TEST8" total 27M drwxrwxr-x 2 mcll kozos 4.0K May 23 16:00 ./ drwxrwx--- 44 mcll kozos 4.0K May 23 16:00 ../ -rwxrwxr-x 1 mcll kozos 27M Jan 31 2018 0101 For Found Future, Artenovum - The Forest Dreams (Artenovum Piano Mix).flac*

mcllAkkor most minden: Tittaöömébódottá? :)

• mcll válaszolt erre.

sömikeRemélhetőleg, de még tesztelni kell a többi userekkel. Csak tegnap fél perc időm nem volt, remélem ma meglesz a teszt is.

Ennyivel később: 3 év