gyoom1. Vírust a Nod32 írt a Windowsos gépen. 2. Az első javasolt módszert nem tudtam végiginni, mivel a Windowsos gépen magyarul voltak ezek, és nem tudtam beazonosítani. (Egyébként Home verzió, és telepítenem kellett hozzá, hogy egyáltalán megmutassa.) 3. A második javaslat nem hozott eredményt. :-( A fájlkezelő nem mindig tallózza be a windows-megosztásokat, de ha beírom a munkacsoport nevét, akkor már igen. A megosztott nyomtatóra való nyomtatásnál felhasználónevet, jelszót kér, de nem fogadja el.

dedeszMelyik felhasználó-jelszó párost használod? A win-est, vagy lin-est?

dedesz1. A NOD32 nem csak a vírusos oldalra jelez! Persze ettől még lehet vírusos, de mégis milyen programra gondoltál (van ott jó pár link, amivel nem kell foglalkozni)? (Egyébként ha a program neve meg van, akkor rá lehet keresni és nem vírusos példányt letölteni. De ha jól sejtem, akkor a Restoro-ra gondoltál, az nem kell neked!) 2. Google fordító 3. Az mit jelent? Hibaüzenet? Mindkét felhasználónév/jelszó ki lett próbálva?

dedeszAttól még akár a megosztásos részhez lehet beállítva valamilyen jelszó, vagy az is lehet gond, hogy nincs jelszó, így nincs mivel egyezni. (Persze ez csak okoskodás, Winem sincs és nem is értek az ámítástechnikához.)

kzprog1. Az oldalt jelezte vírusosnak. 2. Köszi. Jó ötlet. Kellett telepítenem a gpedit.msc programot. Eleve az volt beállítva, amire kellett volna állítanom (Csak NTLMv2-válaszok küldése\LM és NTLM visszautasítása). 3. Hibaüzenet (CUPS/nyomtatási sor): "NT_STATUS_ACCESS_DENIED opening remote spool Test Page" és újra feldobja a jelszó ablakot.

dedeszHa jobban belegondolsz, akkor rájössz, hogy a Win nem ismerheti a Lin usereit, pláne azok jogosultsági szintjeit. Mindenképpen hozz létre a win-en egy user-t akinek van joga nyomtatni, és hozzáfér a megosztott nyomtatóhoz. Majd ezzel a felhasználóval próbáld indítani a nyomtatást.

Ennyivel később: 7 nap

Köszönöm a segítséget, működik! (Létrehoztam a Windowson egy felhasználót, jelszóval, és azt adtam meg, így nyomtat.) Most már csak azt kellene megoldanom, hogy a Linux jegyezze meg a felhasználó nevet és a jelszót, ne kelljen mindig újra beírni.

Ennyivel később: 10 hónap

"Most már csak azt kellene megoldanom, hogy a Linux jegyezze meg a felhasználó nevet és a jelszót, ne kelljen mindig újra beírni." Tud ebben valaki segíteni?

dedeszJelszavak és kulcsok? https://drive.google.com/file/d/1h1JRJdkHP3qmkW0N23BiRhORzvyu96PN/view?usp=sharing

Ennyivel később: 2 év