gyoom1. Vírust a Nod32 írt a Windowsos gépen. 2. Az első javasolt módszert nem tudtam végiginni, mivel a Windowsos gépen magyarul voltak ezek, és nem tudtam beazonosítani. (Egyébként Home verzió, és telepítenem kellett hozzá, hogy egyáltalán megmutassa.) 3. A második javaslat nem hozott eredményt. :-( A fájlkezelő nem mindig tallózza be a windows-megosztásokat, de ha beírom a munkacsoport nevét, akkor már igen. A megosztott nyomtatóra való nyomtatásnál felhasználónevet, jelszót kér, de nem fogadja el.
Windowsos megosztott nyomtató telepítése Linuxra
dedesz1. A NOD32 nem csak a vírusos oldalra jelez! Persze ettől még lehet vírusos, de mégis milyen programra gondoltál (van ott jó pár link, amivel nem kell foglalkozni)? (Egyébként ha a program neve meg van, akkor rá lehet keresni és nem vírusos példányt letölteni. De ha jól sejtem, akkor a Restoro-ra gondoltál, az nem kell neked!) 2. Google fordító 3. Az mit jelent? Hibaüzenet? Mindkét felhasználónév/jelszó ki lett próbálva?
kzprog1. Az oldalt jelezte vírusosnak. 2. Köszi. Jó ötlet. Kellett telepítenem a gpedit.msc programot. Eleve az volt beállítva, amire kellett volna állítanom (Csak NTLMv2-válaszok küldése\LM és NTLM visszautasítása). 3. Hibaüzenet (CUPS/nyomtatási sor): "NT_STATUS_ACCESS_DENIED opening remote spool Test Page" és újra feldobja a jelszó ablakot.
Köszönöm a segítséget, működik! (Létrehoztam a Windowson egy felhasználót, jelszóval, és azt adtam meg, így nyomtat.) Most már csak azt kellene megoldanom, hogy a Linux jegyezze meg a felhasználó nevet és a jelszót, ne kelljen mindig újra beírni.
"Most már csak azt kellene megoldanom, hogy a Linux jegyezze meg a felhasználó nevet és a jelszót, ne kelljen mindig újra beírni." Tud ebben valaki segíteni?