Vettem egy új bluetooth hangszórót, remekül működik a mobilomró, de a laptomon a Bluetooth-kezelő hiába keresgéli, se a mobilomat, se a hangszórót nem találja. Teljesen üres marad a mező, pedig odatartom a készüléket egészen az orra alá. Észre se veszi. Xubuntu 20.04 a rendszerem
[Megoldva] A bluetooth kereső nem talál semmit
Be van kapcsolva?
a mesterBe bizony. Mondom, a mobillal egymásra találnak. A mobilom is be van kapcsolva. A laptopom is. Én is.
a mesterMost meg megjött, nem tudom, hogyan, úgyhogy megoldódott rejtélyes módon. SZERKESZTEM NEM, nem oldódott meg. Véletlenül a mobilomról fogta a rádióadást, ugyanazt, amit a laptopomról próbáltam, ezért azt hittem, hogy megvan. Most egyszer végre beugrott, aztán a párosítás már nem sikerült. Néha megtalálják egymást, legtöbbször nem, de párosodni nem tudnak.
kltIGEN! Így már ment! Kösz!
kltNekem valamiért hasonlót kell alkalmazzak a Macbook Pro-n. Van fent egy Mac OS X 10.6.8 és egy Windows 7. Először párosítottam az eszközt Mac OS X 10.6.8 alatt, aztán Windows 7 alatt. Elsőre ment is mind a két esetben, de újraindítás után csak azon az operációs rendszeren megy először, amelyiken a legutóbb párosítottam, hiába van párosítva mind a két operációs rendszeren. A megoldás a párosítás törlése, majd az újrapárosítás. És ezt mindig el kell játszani, ha átbootolok egyik operációs rendszerből a másikba.