"Sem kártyát" Ezt az lspci-ben látod?
Asus Vivobook WiFi driver probl.
Érdemes a Googleban rákeresni az "Asus wifi Ubuntu" és hasonló szóösszetételekre. Ahogy nézegettem, elég sok ASUS laptop wifi rendetlenkedik Ubuntu (Linux Mint) alatt, de van néhány fórum, ahol javasolnak megoldást a problémára.
Hali! Mi az hogy ethernetet sem? Nekem x512F van. Ebbe nincs LAN port, és a tiedben sincs a specifikáció szerint. Mivel a hardvert sem közvetlen kapcsolóval sem fn módosítóval nem lehet ki/be kapcsolni, talán a BIOSban ez megtehető. Már nem emlékszem, hogy nálam ez hogy volt. Megnézni most nem tudom, mert a Win10 már 3/4-órája áll le, és nem tudom mikor hajlandó végezni.
Na. Befejeződött a nagy Leállítási project. BIOS belépés: Gép indulásakor vadul ESC nyomogatás. A legalsó opció az "Enter Setup". Ezt kiválasztani a nyilakkal. ENTER. Jobb-Bal Nyilakkal kiválasztani a "Security" fület. Lefelé nyíllal az "I/O Interface Security"-re. ENTER. A "Wireless Network and Bluetooth Interface" lehetőséget kijelölni -> ENTER -> "Lock"-ról "Unlock"-ra váltani -> ENTER. ESC billentyűvel visszatérünk a "Security" panelre, itt egy jobb nyíllal átvágtatunk a "Save & Exit" panelre. Kijelöljük a "Save Changes and Exit" opciót -> ENTER -> A kérdésre "Yes"-t választunk -> ENTER A gép újraindul, és lennie kell Wifi-nek
a mesterSziasztok, Köszönöm a posztokat. Kicsit kapkodva írtam, mert rámzuhantak evvel a géppel és problémával, azonnal, azonnal. De elnapoltuk, majd írok. off ? Slim v Ultrabook, ezért csak külső usb adapterrel lehet fizikailag RJ-45 -el csatlakozni. Kíváncsi lennék a hálókártya hogy működik így, milyen eth és/vagy wifi kártya van benne ? és az adapter mit csinál ? (Jelen esetben avval sem látta hálózatnak) Lehet, ezért van annyi probléma vele?
USB-C 3.1 portod van rajta. Ehhez egy USB-C kompatibilis modern monitor lenne az idealis... A monitorba bekotod a LAN-t, meg esetleg kulso billentyuzetet. Azon az 1db kabelen keresztul: 1) kap tapot, hogy toltsd az akksit, 2) kaphat halozatot, a monitor iranyabol, 3) kiadja a DP kepet a monitornak, 4) aggathatsz ra USB-s kutyuket. Vagy amit irtak, veszel egy RJ45-os LAN->USB atalakitot es radugod. Akkor azonnal felismeri majd, hogy van kabeles halozat. Frissithetsz es megoldod a wifi driver problemat. Amugy a tulajanak sem art ha van egy ilyen atalakitoja, mert sose tudni mikor mondja be az unalmast a beepitett wifi. Nem egy nagy aru dologrol van szo. Pld.: TP-Link UE300 Vagy havertol USB-s wifi kolcsibe ami tutira megy csont nelkul ubuntuval. Addig amig rendbe rakod a gepet.
- Szerkesztve
Sziasztok, bocsánat a hosszú csendért.
A következőt találtam és működik:
# does not work!!! git clone https://github.com/mid-kid/r8822be.git
#download zip from: https://github.com/mid-kid/r8822be/tree/master
sudo apt install build-essential git
unzip ./r8822be-master.zip
cd rtl8821ce-master
./make
sudo rmmod rtwpci rtw88
sudo ./make install
sudo modprobe r8822be
tamaasr
Jópofa a githubos leírása
NOTICE: I've seen this repo gain some traction from google searches and reddit posts so I'll have to say this: If you want to include this driver in a (user) repository of any distribution, please don't. This was mostly meant as a copy for personal use and sometimes even kernel panics on recent kernels, as I hardly know how most of this code works or how to fix it, beyond copying stuff from the upstream git every once in a bit.