Letöltöttem, kicsomagoltam, mielőtt megnyitottam volna rászabadítottam a clamav-t. Ezt dobta: https://ibb.co/WFKXq7v ... ??
Ubuntu webszerver lapjaira iframe beágyazódott [Megoldva]
Valszeg megtörték az oldalakat, és/vagy a szervert. Ha érzékeny adatok is vannak rajta (sőt ettől függetlenül is), akkor lekapcsolnám a publikus netről, míg ki nincs debugolva.
hepalyHát ezt szomorúan olvasom. Hogy lehetne ezt törölni, vagy kideríteni honnan ered? A clamav képes kivédeni, vagy valami komolyabb dolog kellene? Nem vagyok annyira nagy penge a linuxba, hogy én magam debugoljam. (akkor inkább választom a teljes tisztítást és újra telepítést) Egyébbként a prog.hu fórumon azt írták, hogy ez elméletileg csak a nextcloud valami VCP modulja lehet, ami információkat gyűjt, hogy milyen eszközök futtatják a nextcloudot. Ez nem lehetséges? Inkább akkor maradjak a reinstallnál? Kérem javasoljanak valamit? :/ :( (Ez főképp csak egy privát szerver, nextclod, plex, ftp, webszerver tesztelésre, samba) Köszönöm addig is!
url?
xenoÉn is üzemeltetek nextcloud-ot (bekapcsolt telemetriával), de nincs benne sehol ilyesmi iframe-es beágyazott tartalom. Egy publikusan elérhető szervernél nagyon oda kell figyelni a megfelelő védelem beállítására. Ezek nélkül, gyakorlatilag csak idő kérdése hogy megtörjék. Ez egy külön "szakma", ha nem vagy benne jártas, akkor olvass utána első körben a következőknek: iptables, fail2ban Minden service, amit publikusan használsz, azokat is megfelelően konfigurálni kell, nem csak simán az alap konfig, amivel már éppen elérhető egy adott szolgáltatás. pl ftp, ssh. Ha saját fejlesztésű weboldalakat is publikálsz, azokat sem árt átnézni. mysql injection is "csodákra" képes :) De persze nagyon sok más fontos dolog is van, amit ismerni / használni kell.
xenoutkozben bekapott egy bat-burgert
bartasziliFeltöltöttem egy másik oldalra, hátha ez biztonságosabb. Bocsánat!
sömikeÉs ott a pont!! :) :D Hogy ilyen nem jut eszébe az embernek... Épp munkába gyors ránéztem firefox meg chrome böngészővel, és nincs ott az a frame... Otthon csak arch linux chromium böngészőjét használom. Majd megnézem, akkor alaposabban otthon mi történt Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget! És elnézést a "félrevezetésért"
sömikeMost kicsit(nagyon) szégyellem magam, hogy nem jutott eszembe kicsit utánanézni a dolgoknak. De megvan az OK. Itthon tűnt fel ez a hibajelenség, és eszemben sem volt máshol, más böngészővel is kipróbálni, csak elkezdtem aggódni, mi lehet az. A chromium böngészőben vannak feltelepítve adblocker bővítmények, és azok egyike minden, de minden weboldalra beilleszti ezt a framet. Pontosabban: Adblock Plus YouTube™ 3.3.0 Még egyszer elnézést, és nagyon nagy köszönet sömike! Végre fellélegezhetek! :) Köszönöm!