Üdv újra Mindenkinek!

Rendbe raktam kicsit a "letöltés" részt, hozzáadtam a híreket és a letöltést a menühöz.
Ha valami hibát találtok a linkeknél, szóljatok nyugodtan.

Phace
    Szia! Szerintem jó lett, köszi! (Korábban kint volt a BeLin is, mivel van vak ismerősöm, aki sokáig ezt használta ((ha jól tudom, jelenleg az otthoni gépén Debian 11-et tol MATE felülettel)), én ezt hiánynak érzékelem.)

Phace
      Jajj be szép is lett!
      Bár az ubuntu logo mintha nem teljesen középen lenne a körben. 😀
      Másik:
      Jobb oldali sávban ott van a "Megjelent" blokk. Ha ellátogatok a linkre, onnan nem lehet használni a "Vissza" gombokat.
      Sem a böngészőét, sem a header sávban bal szélen lévőt.

A Beállításokban, az Értesítéseknél mit jelent a szürke x és a piros x? A Pipa az értelmezhető 😉

csuhas32

Szia!

Azért nem raktam a letöltések közé, mert a BeLin sajnos már nem támogatott, mivel még az Ubuntu 18.04.1-re épül. 🙁

csuhas32
            Igen, de Phace azt írja, hogy a 18.04.1-re épül. A 18.04 jelenleg már 6.-nál tart.

Javítva a hozzászólás módosításának és törlésének tiltása user jogosultságnál, ha arra már írt valaki más kommentet.
              Természetesen a moderátorok ez után is tudják majd szerkeszteni/rejteni.

warp
              És? Miért gond ez? Az én rendszerem most 20.04, nem 20.04.3-ról telepítettem, de még csak 20.04-ről sem. Dist-upgrade volt. Most itt tart:

csuhas@focal:~$ lsb_release -a
              No LSB modules are available.
              Distributor ID:	Ubuntu
              Description:	Ubuntu 20.04.3 LTS
              Release:	20.04
              Codename:	focal
              csuhas@focal:~$ 

Letöltöm a 18.04.1-en alapuló BeLint, telepítem, majd felengedem a rendszer által felkínált frissítéseket. Mi lesz a Description mezőben?
              Szerintem Ubuntu 18.04.6 LTS.
              Én ezt támogatottnak ítélem meg. Nincs benne semmi trükközés, egyszerű, normális felhasználás.

sömike

Javítottam a logo elhelyezkedését.

Nekem működnek a "vissza" gombok. Lehet a böngésződ cache/sütijeit ürítened kellene. Ürítés előtt privát módban próbáld ki, akkor nem használja ezeket.

csuhas32

Elnézést kérek érte, igazatok van. Javítottam.

warp

A szürke X-et nem tudod megváltoztatni pipára felhasználóként, a piros X-et igen.

Phace
                    Szerintem nincs miért elnézést kérned, köszönöm a javítást.

Phace Üdv újra Mindenkinek!

Megjött Phace és máris rongál. :-D

Na jó, helyre is hozta. :-D

Phace Nekem működnek a "vissza" gombok. Lehet a böngésződ cache/sütijeit ürítened kellene. Ürítés előtt privát módban próbáld ki, akkor nem használja ezeket.

Nem segít semmi. Minden böngészővel ezt csinálja, még a vadi újonnan telepített szűz Chromiummal is.
                      Tehát: Ha a jobb oldali sávban/oszlpoban lévő 21.10-es reklám alatt lévő "Részletek megjelenítése"-re kattintok, akkor nem működnek az említett vissza gombok. Illetve működnek, csak mindig önmagába tér vissza, és újra meg újra az az oldal töltődik be.
                      Ha ráhúzom az egeret a linkre, akkor a status sor ezt írja, hogy ide visz a link:
                      "https://ubuntu.hu/d/45647-hamarosan-megjelenik-az-ubuntu-uj-2110-es-verzioja"
                      De rákattintás után ez töltődik be:
                      "https://ubuntu.hu/blog/45647-megjelent-az-ubuntu-uj-2110-es-verzioja"
                      Minél többször kattintok bármelyik vissza gombra, annál inkább telepakolja a history-t is ugyan ezzel az oldallal.
                      Látszik amúgy hogy elvinne valahova, de ez a link erőszakosan visszatér.
                      Ha a hírek vagy a blog felől közelítem meg a cikket, akkor minden faszányos. Igaz ezeken az útvonalakon sehol sem szerepel a "hamarosan-megjelenik" link

sömike
                        Ilyen makacs visszatérők esetén a böngésző vissza gombját hosszan nyomom, és a listából azt a sort választom, amelyik már nem önmagára hoz vissza. (Opera böngésző.)

sömike Ja az egy full statikus link, felette a kép counter volt, csak a visszaszámláló lejárt mire elindult az oldal 🙂
                        A linkje változott miután megjelent, és a motor a canonical url-re ugrik. Plusz van a blogokon egy auto redirect is, hogy másik nézeten jelenjen meg. Bár nálam frankón megy így is a vissza gomb (google-chrome).
                        A counter gyártásáról, majd a kövi release előtt csinálok egy leírást, hogyan tudtok majd számlálót gyártani egyszerűen.