Berci
Nekem volt bajom újabb Ubuntun egy ipp-usb driverrel. A hplip-nek jól keresztbe tett, és le is írtam valahova, majd kikeresem.
Van neked telepítve ippusbxd csomag?
Ha igen, nem lehetetlen, hogy veled is viccelődik.

Megvan
Bár nem túl bő lére eresztett.

klt

Igen, van, de valami nem jó:

berci@Inspiron-3277-AIO:~$ apt purge ippusbxd
    E: /var/lib/dpkg/lock-frontend zárolási fájl nem nyitható meg - open (13: Engedély megtagadva)
    E: Unable to acquire the dpkg frontend lock (/var/lib/dpkg/lock-frontend), are you root?
    berci@Inspiron-3277-AIO:~$

• klt válaszolt erre.

Sajnos a hibakeresést holnap estig fel kell függeszteni, mert elutazom. Utána viszont teljes erőbedobással! 🙂
      Nagyon köszönöm mindenkiek az eddigi segítséget!
      Akkor holnap

• klt válaszolt erre.

Berci
        Ja, mert én lusta vagyok annyit gépelni, és ha apt-get-izébizé, egyértelmű, hogy root jog kell hozzá.
        Én meg, ha ilyesmit tervezek, azzal nyitok, hogy
        sudo su
        mert ritka, hogy egyetlen parancs elég legyen...
        Az meg a lustaságomból jön, hogy nem fogok minden sor elé sudo-t írni 😀

Szóval,
        sudo apt remove ippusbxd -y

Azért nem purge, mert hátha valami miatt vissza akarnád tenni, pölö a gondod nem odódik meg, de elromlik valami más...

klt
        Még indulás előtt sikeresen töröltem az említett fájlt. de újraindítás után sem nyom tesztoldalt

• klt válaszolt erre.

Berci
          Meg kéne majd próbálni azután beállítani a nyomtatót, hogy ez az ippusbxd nincs jelen.
          Ha úgy sem megy, nem ez volt a baj, ami simán előfordulhat.

Megérkeztünk.
          Megpróbáltam újból nyomtatót hozzáadni, de még nem működik. 🙁

Berci Ha jól emlékszem terminálból küzdöttem install.sh meg install.printer.sh aztán valahogy felismerte.

Próbáld meg ezeket lefuttatni és mutatni a teljes folyamatot a https://pastebin.com/ segítségével.

bartaszili
            Igen, üres.
            @Berci -é a nyomtató, ő tudja futtatni az install szkripteket és feltölteni oda a terminál tartalmát, majd a linket megosztani velünk. Én csak adtam egy linket, hogy hová...

csuhas32
              Ne haragudjatok, de régen volt.
              Szóval ketöltöttem, kicsomagoltam újból, mint régen. (egyébként meg is van még)
              Az install.sh és install-printer.sh ott kell futtatni, ahova letöltöttem?
              https://pastebin.com/

Berci
                root@Inspiron-3277-AIO:/home/berci/Szoftver# ./install.sh
                ./install.sh: 6: .: Can't open ./noarch/scripting_utils
                root@Inspiron-3277-AIO:/home/berci/Szoftver# ./install-printer.sh
                ./install-printer.sh: 6: .: Can't open ./noarch/scripting_utils
                root@Inspiron-3277-AIO:/home/berci/Szoftver#

Berci
                  Szerintem a két telepítési kísérlet közül egyik sem futott le:
                  ./noarch/package_install.sh: 46: ./noarch/package_install.sh: Permission denied

Berci
                  No kérem, az uld könyvtár tartalma:

teszt@ubuntu:~/Letöltések/uld$ ls
                  arm   install-printer.sh  install.sh  uninstall-printer.sh  uninstall.sh
                  i386  install-scanner.sh  noarch      uninstall-scanner.sh  x86_64
                  teszt@ubuntu:~/Letöltések/uld$ 

Telepítési kísérlet:

teszt@ubuntu:~/Letöltések/uld$ sudo ./install.sh
                  [sudo] teszt jelszava: 
                  **** Running install ...
                  **** Press 'Enter' to continue or 'q' and then 'Enter' to quit. : 
                  **** Are you going to use network devices ? If yes, it is recommended to configure your firewall.
                  **** If you want to configure firewall automatically, enter 'y' or just press 'Enter'. To skip, enter 'n'. : y
                  **** Registering CUPS backend ...
                  **** CUPS restart OK.
                  **** Print driver has been installed successfully.
                  **** Registering SANE backend ...
                  **** Restarting udev ...
                  **** Scan driver has been installed successfully.
                  **** Install finished.
                  teszt@ubuntu:~/Letöltések/uld$