Ubuntu 20-04 64 bit op rendszer alatt telepítettem a Canon LBP-7010C nyomtatót. Minden jónak tűnik, a listában látható, a tesztoldal kimegy, a feladatlistában "Feldolgozás alatt" látható, nem megy tovább, a nyomtató nem nyomtat. Mit kell tennem?
LBP-7010C nyomtató nem nyomtat
Újraindítani?
PerszEcsoa
Köszönöm. Ez, sajnos nem használt. Üdv
Hogyan csatlakozik a nyomtató? (Nem az érdekel mi a .... van a képen)
A HP működik? A HP USB-n csatlakozik?
Ha kiválasztod a HP-t arra is azt írja, hogy: Csatlakoztatva ide: localhost ??
Ezt nézted már?:
https://www.ubuntupit.com/how-to-install-canon-printer-driver-in-ubuntu-linux/
gyuri08
Megnéztem, nem igazán lettem okosabb. A printert csatlakozás után azonnal felismeri (eltávolítás után pl.). Azt írja a driver keresésre, hogy nem talált. Az adatbázisból választottam azt a ....-t ami látszik a képen. Ezután úgy tesz, mintha minden rendben volna, de nem találja nyomtatót. Bocs, hogy nem vagyok ubuntu professzor. Angolul ugyan jól tudok, de ebből a szövegből nekem kevés az info.
gyuri08
A citált link 5 különféle módszert mutat egy Canon nyomtató telepítésére. Sajnos egyáltalán nincs garantálva, hogy mind az 5 módszer eredményes, egy adott nyomtató esetében. Továbbá sajnos linuxon a Canon nyomtató instant működése inkább a szerencsén múlik.
Te ugye az 5 módszer közül csak az egyikkel próbálkoztál. Mégpedig a legkézenfekvőbbel. A dokumentumban ez a "Method 4:" jelzéssel van ellátva. De ez nem vezetett eredményre.
Én a következő sorrendet venném: 1-2-3-5. A 4 ugye kimarad. Illetve azt is megfontolnám, hogy USB helyett inkább hálózatba kötném a nyomtatót. Persze csak akkor ha ez hardverileg lehetséges.
sömike
Köszi. Nyilván azt választottam, amit a rendszer kényelmesen felajánlott. Érdekesség, hogy az lpstat is rendesen látja a nyomtatót, nyomtatáskor mégsem találja. Minthogy a nyomtatót évek óta kiválóan használom windows alól (a gépem kettős op rendszerű, és az ubuntu közvetlenül kezeli a windows particiót is), most csak megpróbáltam ubuntu alatt is használni, hogy megspóroljak egy újraindítást. Meg különben is, szeretem, ha minden működik, és kb. 8 éve ubuntut használok mindenre (kivéve színes lézer nyomtatást :-)). Tudom, hogy a Canont nem szereti (ill. a Canon nem szereti a Linuxot), a Hp-t azonnal felismeri, installálja, bármilyen beavatkozás nélkül, és az tökéletesen működik is. Azt hiszem a bosszankodás helyett maradok az eredeti megoldásnál. Nagyon köszönöm a fáradozásodat és segítségedet. Üdv