Az első linken található megoldás nem működik.

sudo rmmod btusb : Module btusb is not currently loaded

sudo modprobe btusb: erre nem reagál semmit a terminal

A második link sem működik sajnos.

qukac Hirtelen csak ezeket találtam. A kikapcsolás egyébként mikor történt, teljesen kész rendszernél, vagy előbb, esetleg kikapcs után volt frissítés?

Ezeket a linkeket már végigpróbáltam korábban. Éjszakára mindig kikapcsolom a gépet. Most azt tervezem hogy live módban indítom a 21.10-es ubuntut. Hátha történik valami.

https://h30434.www3.hp.com/t5/Notebook-Wireless-and-Networking/HP-Elitebook-840-G3-Bluetooth-not-detected/td-p/7526054
      Itt pedig pont azt írják, ha nem működik a Bluetooth Windows alatt akkor bootolj be egy Ubuntu live alól és kapcsold be ott.
      Egyébként azt hiszem, hogy a WiFi ki/be gombja kapcsolgatná a BT-t is. Kapcsold ki-be a WiFi-t a billentyűzeten, hátha a BT is észhez tér.

Amúgy az
      rfkill list
      mit mond?

Ubuntu 21.10 alatt sem tudtam bekapcsolni. Kapcsolgattam a wifi és a repülő mód kapcsolókat is de nem oldatta meg a gondot.
        rfkill list
        0: phy0: Wireless LAN
        Soft blocked: no
        Hard blocked: no

tenkes Friss telepítés után, kész rendszernél kapcsoltam ki a bluetoth-t hogy ne fogyassza az áramot. Úgyhogy a telepítés óta nem tudom bekapcsolni. Közben minden frissítést felraktam ami jött.

csuhas32 Basszus, működik. A bioszban be kellett kapcsolni a bluetooth-t. Erre nem is gondoltam. Pedig határozottan emlékszem hogy kikapcsoltam annak idején. Köszönöm!

qukac
          Mi lesz így a villanyszámlával? :-D
          A lényeg, hogy sikerült.

csuhas32 Most már nem kapcsolom ki az biztos. Így viszont fogom tudni használni a bluetooth fülesemet ami kedden fog megjönni.

Ennyivel később: 5 hónap