Asztali felhasználásra melyiket éri meg jobban?

Lala2 egyik hozzászólása inspirálta kérdésem. Pontosabban, hogy a Xubuntunak alig észrevehetően nagyobb a rendszerigénye mint a Lubuntu nevű vetélytársának, illetve jobban testreszabható valamint kiforrottabb.

Nektek mi a véleményetek?

U.I Köszönöm Lala az értékes hozzászólásod.

• klt válaszolt erre.

Xfce elterjetebb mint a Lxde, több disro használja alapértelmezetként. Probáld ki, neked kell eldönteni malyik esik jobban kézre.
    Nálam +1 az Xfce javára.

Kornél076 Csak kiegészítésképpen: LXQt, az LXDE halott. Ez annyiból is fontos, hogy szerintem kb. ez a fő választási szempont. Ha jellemzően Qt-s alkalmazásokat használ az ember, akkor lehet hogy jobban kézre áll a Lubuntu. De a Xubuntu Xfce környezete valóban egy sokkal jobban összeszedettebb, teljes asztali környezet.

Mr.Zhang
      A Lubuntu 18.04-ig az LXDE felületet használja. Prosztó, de elmegy, tényleg kevés erőforrás kell hozzá, és jól működik.
      20.04-től már az LxQT van rajta, ami hát, hogy is mondjam, nem a legkiforrottabb.
      Ha a gép elbírja az XFCE-t, mindenképp azt választanám. De egy próbát megérhet, mert az LxQT-t nem tegnap próbáltam, azóta lehet, hogy jobb lett.

klt

Xubuntu lett a vége és meg kell mondjam tetszetősebb mint az LXQT-t alkalmazó Lubi ( kipróbálás erejéig az is fenn volt pár hete ). Igaz mellette van még az LXLE is mivel akadnak benne általam letöltött dolgok amelyeket majd szeretnék átvinni a másik op rendszerre, valamint meg is szeretném ismerni az általam választott új disztrót. Google Chrome, VLC pdf olvasás és filmnézés közben. 20.04-es verzió van fenn.

Még érdekelne, hogy van- e lehetőség fájlaimat átvinni Lxle-ről a Xubura külső beavatkozás nélkül ( értsd nem mentem el usb-re, sem más adathordozóra

Mr.Zhang Ha a két rendszer ugyanazon a gépen van, akkor egyszerűen felmountolod (magyarul csatolod) a másik partíciót, és másolsz róla igény szerint.

a mester

Köszönöm szépen Mester!

Igen a 2 rendszer ugyanazon a gépen van.

Mint tudjátok Xubuntu használó lettem ( 20.04-es verzióval ). Keresgettem a rendszerkövetelményeket, de sajna sehol sem bukkantam rá. Hivatalos oldalán ugyan írják mennyi az annyi, csakhogy gőzöm sincs melyik verzióra vonatkozik, ugyanis kedvem támadt próbát tenni a legújabbal.

Megérné ezt upgradelnem, vagy hagyjam a fenébe?

• klt válaszolt erre.

Mr.Zhang
              Én a helyedben megpróbálnám live-ban, műxik-e jól?
              Aztán egy "mellételepítés" után használnám a megszokott régi rendszerem a napi fontos dolgokra, és a másik partíción "berepülném" az újat.
              Ez kb. úgy nézne ki nálam, hogy ha nincs hely a lemezen, live-ról bútolva felszabadítanék 32..40Gb-ot, aztán erre telepíteném az új rendszert. Az ott nyugodtan összefshatja magát, az eredeti rendszerem akkor is használható lenne.
              Ám ha beválik, akkor átminősítem elsődleges rendszernek, esetleg az eredeti rendszerem helyére is telepíteném, vagy upgade-elnék amot...

Öreg laptop B940 Pentium (2 mag 2ghz) cpu 4gb ram melyik rendszert érdemes felrakni?

• klt válaszolt erre.

Hófehér
                Valami könnyedet. Linux Mint-XFCE/MATE, Xubuntu , Ubuntu MATE jó lehet. De vannak még Linux-liteok, Antixok, Trisquelek, meg Enlightenmentek is, ha szeretsz kísérletezni....
                Esetleg Debian MATE/XFCE is jó választás lehet.

klt

Egyelőre az ubuntu Mate lett live rendszerben fenn volt a ventoyon az összes telepítve ez lett.

Hófehér a királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki beleegyezik én nem ellenzem

Ennyivel később: egy év