Sziasztok! Ubuntut használok egy ideje és meglepő hogy néhány játék jobban megy mint windowson. Érdeklődnék hogy egyedi kernel telepítésével a gyári helyett lehet fokozni a teljesítményt játékokban(AMD)? Gondolok itt XanMod, Liquorix kernelekre. Valaki használ hasonlót játékra? Ugyanolyan stabil mint az ubuntu alap kernel?

zimus666
    Szia!
    Én ugyan nem játszom, de szerintem a "zen" kernel az ami az elvárásaidnak legjobban megfelelne.
    https://www.linuxfordevices.com/tutorials/linux/linux-kernels
    Arch alapú kiadásokra egyszerűen telepíthető - illetve a "Garuda Linux" alapértelmezetten ilyen
    kernelekkel települ. (Az sem elhanyagolható, hogy a legújabb verziójú csomagokra frissülnek
    az Arch alapú kiadások - ami a játék szempontjából "jó pont".)

• [törölve]

• Szerkesztve

Felejtsd el a Linuxot játékra.

Sokkal gyengébb a teljesítmény mint windowson, sokkal kevesebb játék, frissítesz egyet és el sem indul többet..
    Steamból a Tomb Raider Linuxon 45-50 FPS, míg ugyanez a játék ugyan úgy a Steamból 250-300 FPS (4K).
    És a verzió is alacsonyabb Linuxon, tehát leszarják a frissítéseket, csak a windowsos kapja meg.

Windows való játékra.

[törölve] Imádom az ilyen végletes hozzáállást. Van egy csomó játék, amely nagyon jól fut Linuxon, és már van egy csomó játék, amely a mai Windowsokon nehezen bírható működésre, viszont Linuxon meg simán megy.

Igen nem megy mindegyik, és vannak olyanok is, amelyek teljesítménye nem kielégítő, de ettől ex katedra kijelenteni, hogy felejtsd el, az elég szűk látókörű hozzáállás.

• [törölve]

• Szerkesztve

meskobalazs
        Igen, mert mint fentebb írtam negyed annyi FPS-t kaptam Linux alatt ugyan azzal a játékkal mint windowson.

Vagy igen, lehet jatszani XP-s dx9-es jatekokkal is biztos (ha már nem megy winen, vagy nem értem miért ne menne), de szerintem azok is jobban működnek windows alatt.

Játszottam én is Linuxon sokat, sőt évekig erőltettem én is és abban a hitben éltem, hogy még jobb is Linuxon ugyanígy dettó (szedtem a placebót rendesen), de végül rájöttem, hogy csak a windows a megbízható játékgép.

Linuxot meg csak munkára, vagy max egy CSGO erejéig, hogy az miatt ne kelljen már újraindítani. (a csgo nekem is fent van linuxon)

Igen én inkább elfelejtettem a Linux gammingot és szerintem sokkal jobb így, mert olyanra is volt példa, hogy egy frissítés után a játék már nem indult el, plusz Steamen a játék verzió sem kapott frissítést míg winen igen.

Szerintem nincs jövője és jobb bele sem kezdeni, akkor később felejteni sem kell az ötletet, mert előbb-útóbb úgyis felejtés lesz a vége.

Előljáróban. Nem annyira értem az FPS műfaját. Minimális autóversenyző játékkal játszottam anno 10+ éve.
        Ami úgy kb. 2012 óta Intel©️ videókártyával kb. FPS volt műfajilag és eléggé adta a játékélményt nekem kutya közönséges Ubuntu telepítéssel:

• Portal 1-2.
        • Stanley Parable

Ami kicsit más, de nem jutott rá időm: Kerbal space program. Mindez a Wayland és egyéb jóságok, újdonságok léte előtti utolsó évtizedben. A Quake és egyéb FLOSS klónokból pedig szerintem annyi van ahány PhD-t nagyon unalmasnak tartó hallgató számítógépes grafika témakörben… 🔫

Meg ugyebár a kötelező reklám helye, hogy pl 2020-ban is volt a szabadságolási hetek környékén ilyen reflexjáték online összeröffenés:

Ennyivel később: egy év