• Egyéb
  • Linuxot hogy telepítsek ingyenesen?

tenkes Tuti? :-)
Én például már semmiben sem vagyok biztos.

tenkes

Tudsz te Linuxot telepíteni, csak téged furcsa mód még nem csapott meg a sudo mazo szele. Mire a mesternek Ubuntuja lesz, a te ablakaidon is bemásznak a pingvinek.
    Amúgy a történetedet megírta egyszer valami Alexandre Dumas nevű egyén A Három Windows címmel, de aztán kiderült, hogy azok is négyen voltak. :-)

csuhas32 sudo mazo

Na jó, kész. Hú, de elzsibbadtam.... 😃

Legyünk őszinték: Van egy ember aki érdeklődik, önként teszi, (szerintem, nem ismerem), --> különben már Linuxot használna... De akárhonnan nézzük a "Windows egy felhasználóbarát software, a Linux egy software barát felhasználó..." Én segítenék neki, akár személyesen is /ha közelben lakik/... Ott az oldalon a segítők listája, tessék használni!!! Ha komolyan gondolja, segítséget kér... Én a 3.14 Debian Linux-al kezdtem el. Sokat kell tanulni hogy készség szerűen tudja valaki használni ezt a fajta rendszert, viszont szerintem megérte megtanulni!!! Olyan ez, mint amikor tanulóvezetőt látunk a városban, meg kell tanulni!

Htibi Tuti!
        Nincsen több személyiségem, a hangok is megmondták!

a mester Az eltűnése köthető a fórum kezelőjéhez, tudniillik pihenőre lett küldve a fórumbeli „munkássága” miatt. Ettől még mehetett tanulni is. :-D

csuhas32 még nem csapott meg a sudo mazo szele.

Megcsapott már jó régen, csak valahogy a számítástechnika szöveges része nálam eddig kimaradt, és úgy érzem, hogy az is szükséges egy linux értő üzemeltetéséhez. Ezért nem teszek úgy, mintha tudnám használni, aminek az a következménye, hogy nem is használom.

a mester Van aki alszik éjjel Tudom a gyengék fegyvere. Egyáltalán nem "Trollkodni akartam", és nem is bántásnak szántam a hozzászólást. Mindössze azt gondoltam, hogy mi is kezdtük valamikor az ismerkedést a rendszerrel.

• klt válaszolt erre.

Bigyó bácsi

Bigyó bácsi Egyáltalán nem "Trollkodni akartam"

SZVSZ nem is rád utalt trollként, hanem a friss jövevényre.
            Mondjuk, én sem hinném őt trollnak (lehet, hogy túl naiv vagyok), csak egy sacc / köbkönyök 9..13 év közötti kölöknek, akinek besült a Minecraft, amiatt jött ide. Szerintem @Sömike sejtette jól: eltévedt. Meg kell hagyni, néhányunknak szerzett néhány vidám percet, én egyáltalán nem haragszom rá. 🙂

Aztán, hogy komolyan gondolta-e a Linux telepítését, nem tudom, de én nem bántam vele trollként - legalábbis azt hiszem.
            Ha konkrét telepítési, vagy telepítés utáni problémával visszatérne @Mac segítség megpróbálnék segíteni -ha tudok, és ha hagyja.

klt Én is tévedtem már el és emiatt itt vagyok már egy bő évtizede úgy, hogy jellemzően nem is használok linuxot.
              Ezért nem jár valamilyen elismerés, pártoló tag, legkitartóbb érdeklődő, kabalaállat, akármi?

tenkes
                Ingyen letölthetsz egy tetszés szerinti Ubuntut! :-D
                A fórumot olvasva azért kicsit torzított képet kapsz. Egy csomó mindent el lehet végezni grafikus felületen, magamnak ott is csinálom, de a távsegítségnél (fórum) parancssorban érdemes dolgozni, ott ez gyorsabb, hatékonyabb, már csak a rengeteg féle asztali környezet miatt is. Anyukám és apósom is linuxos gépet használ, de parancssort biztosan nem, nem is hiszem, hogy nagyon tudják, mi az a terminál. Bekapcsolják a gépet, a frissítéskezelő jelzi, hogy elérhetőek a frissítések, kattintanak, jelszót írnak, enter. Részükről ennyi az adminisztráció és most már több éves távlatból mondhatom, működik, nagyon ritkán kell beavatkoznom, van, hogy akár két évig is semmi szükség rám.
                Nekem ez a kényelmesebb, amíg Windowsuk volt gyakrabban kellett mennem, már csak azért is, mert aki csak arra járt, valamit nyomkodott a gépen, mert a Windowshoz mindenki ért, a Linuxtól viszont távol tartják magukat.
                A mukahelyi gépen még frissítéskezelő sincs, amit nem piszkàlnak, az működőképes marad.

csuhas32 Ingyen letölthetsz egy tetszés szerinti Ubuntut! :-D

Részletes leírást tudnál adni? 🙂

Ahogy már többször is említettem, nekem a linux nem igazán felel meg. Egy időben csak azt használtam, volt úgy hogy dualban mentek a gépek. Mára viszont az ominózus trió maradt.
                  Egyrészt mert tapasztalat szerint nem értek a linuxhoz eléggé, hogy megcsináljam amit szeretnék (ezen persze lehetne javítani). Másrészt a legtöbb dolog amivel foglalkozom, jobban megoldható Win alatt, vagy épp szinte csak Win-on oldható meg. (Szoftver- és hardverkörnyezet, megszerzett ismeretek)
                  Ettől még követem az eseményeket, néha kipróbálok 1-1 disztrót, hogy valamennyire képben legyek.

tenkes

tenkes vagy épp szinte csak Win-on oldható meg.

Sokáig így voltam vele én is... 😎
                    Aztán jött a megváltás 😄

tenkes "nekem a linux nem igazán felel meg. "
                    Az senkit nem érdekel 🙂
                    Elismerést kívántál, erre kaptál ingyenes letöltési lehetőséget. Megbecsülésként.
                    Ajándék lónak ne nézd a fogát (vagy ajándékozd tovább).

tenkes
                    Én meg pont fordítva vagyok ezzel. Windowsra kényszerít a munkahelyem és a hajam az égnek áll... Ennyi év linuxozás után. Annyi a jó egyelőre, hogy nem volt kék halál még. Persze ez Win7 óta azért már nem olyan gyakori. De bammeg k.lassú az én munkámhoz. És komolyan sok a HW igénye a Win11-nek is. A Szerverek sem változtak, annyi hogy nem szarnak be mindentől azonnal, de k.
                    macerás a birizgálásuk. És hallod volt az előző munkahelyemen egy fos 4magos 4gb ramos Celeronos teszt szerverünk Debian 6-al. Itt van egy 16 magos Xeon Platinum 64GB rammal jelenleg 2012-es WinServerrel. Bakker a MySQL 8 esküszöm gyorsabban reagált az elavult szaron, mint ezen. Nagyságrendekkel jobb a HW a WinServeren, de a teljessítménye katasztrófa, mert rendesen érzed hogy ez a másikhoz képest lófütty. Azért egy Debian server az egy Debian server akár hogyan is nézzük. Nem véletlenül uralja a szervereket.

Na, igen! A felhasználás egyértelműen meghatározza milyen OS-t használ az ember. Én is azt látom, hogy az informatikusok körében népszerűbb a linux.
                    Nálam a munka és a hobby miatt is inkább a Windows a befutó, főleg olyan szoftvereket használok amelyeknek nincs linuxos alternatívája, vagy ha van is hasonló, nem nyújtja ugyanazt a teljesítményt.